Medicul Cătălin Cîrstoveanu-foto-digi24

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 4 București au avut nevoie de șapte ani pentru a da o ordonanță de clasare în cazul medicului Cătălin Cîrstoveanu. În fapt, instanța a decis ca procurorul să finalizeze urmărirea penală, după ce o tânără mamă, persoană vătămată, s-a plâns că procesul penal durează prea mult, că se evită orice cercetare penală menită să facă lumină în cazul care i-a schimbat viața: i-a decedat copilul la Spitalul Marie Curie, cu un diagnostic incert. Concret, Adriana s-a trezit că „trage” de procurori, de experții de la INML pentru a realiza o anchetă corectă. A constatat acte medicale modificate, concluzii INML nesusținute de probe de laborator. Cu toate acestea, dosarul a fost închis la „prima vedere” de procuror, altul decât cel care a discutat în afara cadrului procesual cu medicul Cîrstoveanu și care l-a sfătuit să ia legătura cu avocatul persoanei vătămate spre miezul nopții. Detalii aici.

Justiție „paralizată”. Medicul Cătălin Cîrstoveanu, „scutit” de toate cercetările penale

Medicul Cîrstoveanu de la Spitalul Marie Curie a fost „scutit” de cercetare penală

În fapt, spunem că Justiția este „paralizată”, câtă vreme Inspecția Judiciară nu a sancționat excesul de „apărare” al procurorului care și-a permis să favorizeze o parte din proces. Mai exact pe medicul Cîrstoveanu. Se numește încălcarea dreptului la un proces echitabil, dacă „influența” nu îmbracă o formă penală, spun avocați consultați de zin.ro

Ce contează că în dosarul de cercetare penala sunt înscrisuri modificate?! Ce contează că a dispărut tomografia, ce contează că declarațiile martorilor nu reflectă realitatea cuprinsă în actele medicale aflate la dosar? Ce contează că nu au fost administrate toate probele încuviințate prin Ordonanțe?!”, spune cu amărăciune Adriana, mama care și-a pierdut fiul în condiții neelucidate, la Spitalul Marie Curie din Capitală. Mai degrabă, a ajuns să poarte o luptă crâncenă cu sistemul de Justiție din România.

Ordonanța de clasare a fost contestată de aceasta la procurorul ierarhic-superior și a depus plângere la Colegiul Medicilor. Acest for va trebui să stabilească dacă medicul Cîrstoveanu se face vinovat de malpraxis.

Un alt medic celebru, implicat într-un mega- proces de malpraxis

Ziarul de Investigații a relatat și despre cazurile de malpraxis, aflate pe rolul instanțelor de judecată. Un alt medic „celebru” este implicat într-un mega-proces de malpraxis.

Este vorba despre neurochirurgul Ovidiu Grămescu. Potrivit portalului instanțelor, el contestă raportul de constatare a malpraxisului, emis de Direcția de Sănătate Publică(DSP) București.

Cauzele cu „nume grele”, tărăgănate

Mai exact, judecătorii au decis suspendarea acestei cauze(n.r contestarea raportului de malpraxis), până la soluționarea unei cauze penale în care este implicat acest medic.

Ovidiu Grămescu activează în prezent la Spitalul Sanador. Dosarul penal a fost întocmit în anul 2019, semn că nimeni abilitat să restabilească adevărul judiciar nu se grăbește.

Nu ne referim la faptul că dosarele menționate mai sus nu au un autor, ci la faptul că reclamanții nu au parte de un proces echitabil, mai ales într-un termen rezonabil, iar Inspecția Judiciară stă nepăsătoare.

INML a trecut la „silent treatment”

Medicii implicați în procesele de malpraxis nu au putut fi contactați până la publicarea acestui articol, iar INML a încălcat legea privind accesul la informațiile de interes public.

Nu a transmis răspuns la solcitarea noastră.

Potrivit normelor în vigoare, instituțiile publice pot fi obligate de instantă să comunice informații de interes public, iar la cerere se pot acorda și despăgubiri pentru încălcarea dreptului la informare.

Citește și: EXCLUSIV. Malpraxis în România: Ecografe „defecte”, „ghinion”, luptă cu Justiția. Cum au ajuns pacienții din România să ceară daune morale pentru culpa medicală

Adevărata față a medicului Cătălin Cîrstoveanu: „Părinții care își văd copiii murind la Marie Curie plâng teatral”. Mărturisiri cutremurătoare

Articolul precedentÎnchis în Republica Moldova și România, Sputnik pierde și angajați
Articolul următorGabriela Firea: „Suntem pregătiți să facem față valului de imigranți”
Georgiana DRAGOMIR
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”