foto cu caracter ilustrativ. pixabay

Ziarul de Investigații continuă seria dezvăluirilor despre cazul în care este implicat direct medicul neonatolog Cătălin Cîrstoveanu, de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală. Puteți(re)citi despre ce este vorba aici și aici.

De șapte ani, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 4 nu reușește să dea o soluție concretă în acest dosar, însă, noi am intrat în posesia unor documente medicale care par modificate în timpul anchetei penale.

La acest moment, NU se cunoaște cu exactitate de ce a murit un nou născut, internat pe secția ATI din cadrul Spitalului „Marie Curie”.

Vă reamintim, comisia superioară a INML a scris o cauză a decesului nesusținută medical de nicio analiză(n.r probă de laborator). Chiar și experții internaționali resping concluziile specialiștilor din România. INML încă nu a răspuns la solicitarea oficială a Ziarului de Investigații.

Medicul Cătălin Cîrstoveanu, ”de neclintit” : „Nu știu exact ce i-am spus mamei!”

Adriana a ajuns cu fiul în stare gravă la „Marie Curie”, prin transfer de la Spitalul Obregia. Medicii au scris că sunt depășiți de caz și au solicitat ca micuțul pacient să fie tratat pe secția condusă de medicul Cîrstoveanu, supranumit „îngerul copiilor”.

La dosarul de cercetare pentru ucidere din culpă la care am făcut referire mai sus, în mod suprinzător au apărut acte medicale modificate.

Biletul de transfer de la Obregia la Marie Curie modificat are o mențiune în minus – CT cerebral – N (scris olograf între doua paragrafe) – și o parafă în plus, a șefului de clinică  conf. dr. Dana Craiu(foto) 

Așa arată biletul de transfer de la Spitalul Obregia la Spitalul Marie Curie

Medicul Cîrstoveanu a indicat-o pe doctora Dana Craiu direct responsabilă de evaluarea acestui copil, însă acest cadrul medical nu a stabilit niciun diagnostic, deoarece nu l-a consultat pe fiul Adrianei.

 Nu a fost audiată in dosar. Cu siguranță, nici nu stie că e indicată ca fiind unul dintre medicii care au stabilit un diagnostic”, a explicat Adriana, pentru Ziarul de Investigații.

Așa arată biletul de transfer de la Spitalul Obregia la Spitalul Marie Curie complet

A dispărut o probă importantă pentru cercetarea penală a acestui caz: tomografia

Nu doar biletul de trasfer de la Spitalul Obregia pare modificat, ci și fișa de prezentare de la UPU Bagdasar Arseni. Mai exact, a fost eliminată mențiunea „echilibrat hemodinamic”. De asemenea, a „dispărut” confirmarea olografă a Adrianei de primire a CT-ului(tomografie)

Eu când am ieșit pe poarta Spitalului Bagdasar am intrat direct în secția de la Obregia, cu documentele în mână și i le-am predat doamnei care era în acea seara de gardă. Au rămas anexate la fisa medicală a băiatului. Nu era de gardă doamna Pomeran Cristina, cea care a provocat starea comatoasa a băiatului și a efectuat transferul către Marie Curie. Dar cea din urmă, Pomeran Cristina a declarat la Poliție că eu nu am prezentat niciun act medical al copilului.   

Dovada că tomografia a fost preată

În concluzie, pe timpul anchetei a dispărut mențiunea de la Bagdasar că as fi ridicat vreodată  CT-ul”, ne-a mărturisit Adriana.

Medicul Cătălin Cîrstoveanu nici nu își amintește ce diagnostic a pus, dar e „sigur nevinovat”

„Îngerul copiilor” le-a spus polițiștilor că nu își amintește exact ce diagnostic a avut copilul.

„Nu crede” nici el că a fost hipoxie. Se apară și spune că nu avea nicio șansă de supraviețuire(deși nu știe exact ce diagnostic a pus). Mai mult decât atât, prin declarația de la Poliție duce în eroare organul de urmărire penală. Cîrstoveanu spune că acest copil a pierdut masiv în greutate(700 grame), în prima lună bde viață, așa cum apare pe biletul de transfer modificat. În realitate, fiul Adrianei a luat în greutate un kilogram, pe parcursul celor șapte luni petrecute la Spitalul Marie Curie.

Un fragment din declarația oferită de Cătălin Cîrstoveanu

Acesta nu este singurul caz de la Spitalul „Marie Curie” în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 4 București urmează să spună numărul total al cazurilor, la solicitarea noastră.

Spitalul „Marie Curie” a recunoscut, într-un alt caz, că planșele macroscopice( dovezi medicale) sunt în posesia medicului Cătălin Cîrstoveanu. Cu alte cuvinte, un șef de secție deține controlul într-o unitate medicală precum „Marie Curie”.

Vom reveni cu un punct de vedere scris al acestui spital.(n.r. dacă îl va oferi)

Citește și: Exclusiv. Un procuror s-a transformat în apărătorul unui medic suspect de ucidere din culpă(?)

Exclusiv. Experții internaționali „mătură” concluziile specialiștilor de la INML. Un procuror face „scut” pentru medicul Cătălin Cîrstoveanu, deși trebuie să-l anchetezestiție din România(I)

Articolul precedentIoan Mircea Pașcu sugerează actualizarea Regulamentului după modelul Parlamentului European
Articolul următorSimion implică Poșta Militară în demersul său de suspendare a lui Iohannis
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”