rezultate alegeri parlamentare 2019

Fostul europarlamentar, Ioan Mircea Pașcu, a criticat dur incidentul din Parlamentul României, unde protagoniști au fost co-președintele AUR, George Simion, și ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe care l-a catalogat ca un „regretabil spectacol de circ”.

Mai mult, Pașcu, fost vicepreședinte al Parlamentului European, a sugerat o actualizare a Regulamentului după modelul celui european, asta în contextul în care, astăzi, a fost aprobată modificarea acestuia ca urmare a derapajelor ce au avut loc în ultima vreme, dar care au culminat cu agresiunea din plen, în timp ce ministrul Energiei își citea discursul legat de moțiunea simplă ce îl viza.

„Dacă vrem să fim respectați de alții, trebuie mai întâi să ne respectăm între noi! Regretabil spectacolul de circ pe care îl oferă unii politicieni – se știu ei care – în Parlament! Și ne mai miram de ce Parlamentul este situat atât de jos în respectul românilor!? Sau poate tocmai asta se și dorește… unii l-au compromis în anii ‘30 dându-i foc, alții văd că îl aruncă în derizoriu, cu circul continuu pe care îl fac în interiorul lui… Dacă tolerăm asemenea atitudini și comportamente, ne merităm soarta”, a scris fostul parlamentar european pe contul său de socializare.

De altfel, acesta a mai menționat că dacă vrem un regulament serios, ne putem inspira din Regulamentul Parlamentului European. „În ciuda unui număr de peste 700 de membri, nu este de conceput să vezi circul făcut de unii la noi în Parlament”, a concluzionat fostul vicepreședinte al Parlamentului European.

6 ONG-uri critică modificarea regulamentului Camerei Deputaților

Live, dar doar din perimetrul grupului parlamentar

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri modificări la Regulamentul Camerei, în urma agresiunii liderului AUR George Simion, la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu. Astfel, au fost interzise gesturile agresive şi violenţa verbală.  Sancțiunile în aceste situații sunt: evacuarea din sală, diminuarea indemnizației cu până la 50% pentru cel mult 6 luni, iar în cazul abaterilor repetate retragerea personalului și beneficiilor. În plus, transmisiile live pot fi făcute de deputaţi atât în plen, cât şi în comisii, dar aceştia trebuie să stea doar în perimetrul grupului parlamentar din care fac parte.

Atât USR, cât și AUR au anunțat deja că vor ataca la Curtea Constitițională acele prevederi care limitează transparența.

Ionuț Stroe susține că violența nu trebuie să devină o normă de conduită în Parlament

Articolul precedent6 ONG-uri critică modificarea regulamentului Camerei Deputaților
Articolul următorEXCLUSIV. Medicul Cătălin Cîrstoveanu, ”de neclintit” : „Nu știu exact ce i-am spus mamei!”. Este vizat direct într-un dosar de ucidere din culpă. Au apărut acte medicale modificate