George Simion (AUR), captură video

George Simion, co-președintele AUR, a implicat Poșta Militară în demersul său de strângere de semnături pentru suspendarea președintelui Iohannis. Concret, prin intermediul acestui serviciu, grupul parlamentar AUR, care este „voința politică a partidului”, a trimis peste 3.600 de scrisori către primăriile din țară, scrisori la care, pe lângă explicația inițiativei de suspendare a președintelui au fost atașate și listele pentru semnăturile celor care rezonează cu acțiunea acestora.

„Este o scrisoare, o iniţiativă a grupului parlamentar AUR, o structură a Parlamentului. Nu erau irelevante temele puse în discuție. Eu am fost în toată țara și în discuţiile cu toti primarii de comune au apărut două subiecte: reforma administrativ-teritorială și cea a remunerației primarilor, care este foarte mică. Eu am crezut că asta (n.r. livrarea scrisorilor de către Poşta Militară) e subiect de glumă, am văzut că suntem țintă de două săptămâni. Ok. Grupul parlamentar AUR este voința politică a partidului. Sper că în două-trei zile să ajungem la 1 milion de semnături (n.r. pentru suspendarea preşedintelui Iohannis). Înțeleg că SRI ar fi distribuit scrisorile astea. Cine le-a distribuit? Poșta Militară cică ar ține de SRI. Deci SRI le-a distribuit?”, a spus George Simion la România TV.

De altfel, Simion a susținut, la un alt post de televiziune, că a primit deja reacții din partea primarilor la care au ajuns aceste scrisori. Unii au fost amabili și i-au trimis tabelele completare sau măcar promisiunea că o vor face, alții, i-au luat peste picior. „Singură problema pe care o avem este cu un primar care ne-a scris înapoi și ne-a întrebat dacă suntem tâmpiți”, a declarat Simion, la Antena 3, adăugând că „polițiștii și procurorii doar de AUR se ocupă în țara asta”. O referire la faptul că pe numele AUR, dar și George Simion au fost deschise dosare penale, cele mai răsunătoare fiind cel pentru „minimizarea Holocaustului”, respectiv cel pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice, în urma incidentului din plenul Parlamentului.

Simion a cerut suspendarea lui Iohannis înainte să se usuce tușul ștampilei de la „parlamentare”

Cât privește acțiunea de strângere de semnături, Simion a explicat că această acțiune a sa este una de „a pune presiune pe parlamentari, să le arătăm cât de mulți români doresc demiterea lui Iohannis”, ca apoi aceștia să semneze și să voteze, acesta fiind de altfel demersul legal pentru demiterea președintelui României, indiferent de numele pe care îl poartă, și după votul majorității parlamentare să fie organizat referendumul privind demiterea. A făcut această precizare, deși din multitudinea de comentarii la postările sale s-a putut observa că cei care îl susțin în acest demers nu cunosc legea, dar își dau cu foarte multă ușurință datele personale.

De altfel, ideea de suspendare a președintelui a fost anunțată de Simion la numai câteva zile de la alegerile parlamentare, când susținea acesta că nu înțelege de ce PSD nu inițiază suspendarea. „Un președinte trebuie să fie un mediator, nu trebuie să fie un competitor electoral. Dacă am fi fost prima sau a doua forță politică în România, cu siguranță am fi cerut suspendarea acestui președinte care nu este iubit de poporul român, după cum s-a văzut la vot. Poporul român i-a acordat președintelui Iohannis 25%”, afirma Simion la acel moment, uitând că alegerile la care a participat au fost cele parlamentare, nu prezidențiale, în concluzie, PNL-ul a fost cel votat sau sancționat, nu președintele.

George Simion amenință cu înființarea „Ligii anti-Fritz”, privind demiterea primarului Timișoarei

Articolul precedentEXCLUSIV. Medicul Cătălin Cîrstoveanu, ”de neclintit” : „Nu știu exact ce i-am spus mamei!”. Este vizat direct într-un dosar de ucidere din culpă. Au apărut acte medicale modificate
Articolul următorIonel Dancă ar vrea să sesizeze CNCD, după ce un parlamentar al minorităților ar fi fost catalogat drept „nazist” de către un deputat AUR