Sursa: Facebook

Derapajele de la orice limită a bunului simț par să nu se sfârșească în Parlamentul României, din contră. După tot scandalul de luni, astăzi, un deputat al minorităților naționale ar fi fost catalogat ca „nazist” de un deputat AUR, ceea ce l-a făcut pe Ionel Dancă, fost PNL, să se gândească la anumite demersuri pe care le-ar putea face.

Dancă, deputatul care și-a părăsit partidul care l-a propulsat pe liste, afirmă că ar putea face ceva, în calitate de președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Federală Germania, anume că și-a rugat colegii să inițieze un demers pentru a fi înaintată o sesizare către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Deputatul momentan neafiliat consideră, pe drept cuvânt, că situația este una inacceptabilă, însă nu a lămurit publicul larg de ce este nevoie de membrii unui grup parlamentar pentru a sesiza CNCD.

Aceasta în condițiile în care din grupul la care face referire Dancă, pe lângă deputatul Ovidiu Victor Ganţ – cel căruia i s-au adus jignirile, fac parte și senatorii AUR Sorin Lavric și Sorin Cristian Mateescu. Adică colegii lui Ciprian Titi Stoica, deputatul AUR care astăzi, în timpul şedinţei de regulament, i s-a adresat lui Ganț: „ăsta e adevărul istoric, sunteţi nazişti”.

Stoica a negat că ar fi spus așa ceva, ci pur și simplu ar fi catalogat unele metodele ca „naziste”. Cert este că, acum, Dancă solicită inclusiv ajutorul colegilor lui Stoica să îi facă acestuia sesizare la CNCD. Un demers real a fost făcut însă de parlamentarul Ovidiu Ganţ, care a solicitat Parchetului General să se autosesizeze pentru această faptă. Pe de altă parte, demersul anunțat de Ionel Dancă pare a fi mai mult menit să plătească câteva polițe… politice.

Spuneți Stop extremismului! și rezolvați problemele românilor!
În calitate de președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Federală Germania am solicitat colegilor parlamentari din acest grup să inițiem un demers comun pentru sesizarea CNCD cu privirea la afirmațiile unui parlamentar român la adresa reprezentantului minorității germane, Ovidiu Ganț.

Afirmațiile în cauză, pe care nu doresc să le reproduc, reprezintă o discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform prevederilor legale în vigoare și trebuie sancționate de către CNCD pentru a opri proliferarea unor astfel de acuzații în societate.
De la agresiuni verbale și stigmatizări colective până la violența fizică și agresiunea asupra unor grupuri sociale nu mai este decât un pas, un pas extrem de periculos pentru societate și pentru democrație.

În același timp, scandalurile cu injurii și invective din Parlamentul României nu rezolvă problemele românilor. Dimpotrivă, sunt nu numai o abatere de la normele de bun simț, care poate degenera în fenomene sociale mult mai grave, dar sunt și o abatere populistă de la problemele reale ale românilor.

Toți protagoniștii acestor mascarade publice, atât din Opoziție cât și din coaliția PSD – PNL de la Putere, sunt complici la escaladarea tensiunilor artificiale din societate și la degradarea acțiunilor politice și se fac vinovați de trădarea cetățenilor care i-au votat pentru a guverna și legifera în interesul tuturor românilor.

Nu suntem toți la fel și nu este totul permis în numele românilor care ne-au votat. Guvernul și Parlamentul României trebuie să vină cu soluții la problemelor românilor iar derapajele de la normele democratice și încălcările legii trebuie sancționate.
Stop extremismului! Rezolvați problemele românilor!”, este apelul lui Dancă. Pe Facebook.

Articolul precedentSimion implică Poșta Militară în demersul său de suspendare a lui Iohannis
Articolul următorElectrica a lansat licitație pentru schimbarea a peste 1,5 milioane de contoare