Anchetă de proporții în Belgia, după ce peste 50 de migranți au reclamat că muncesc în condiții inumane

Bărbații, majoritatea provenind din Filipine sau Bangladesh, lucrau ca sudori sau instalatori de țevi.

Anchetă de proporții în Belgia, după ce 55 de persoane, provenind din Filipine și Bangladesh, au fost descoperite muncind în condiții inumane pe un șantier de construcții din Anvers, potrivit digi24.ro. Bărbații munceau ca sudori şi instalatori de ţevi, a anunțat un purtător de cuvânt al Parchetului, care nu a comunicat informații legate de  numele companiei implicate. În Belgia există „23.000 de persoane victime ale exploatării sau sclaviei moderne”, potrivit Indicelui global al sclaviei, dat publicității anual de organizaţia nonguvernamentală Walk Free Foundation.

Ancheta în cazul celor „55 de potenţiale victime”, care urmează să fie audiate, este efectuată de către procurorii unei secţii a parchetului specializată în infracţiuni de muncă

 Exploatarea unui număr atât de mare de persoane la un singur loc de muncă este un caz unic în Belgia, potrivit reprezentanților centrului Payoke, asociaţie specializată pe sprijinirea victimelor traficului de persoane. Bărbații lucrau pentru o firmă subcontractante a firmei producătoare de produse chimice Borealis din localitatea Beveren, lângă Anvers. Cei mai mulți bărbați erau filipinezi, ei sesizând Consulatului Filipinelor din Anvers problemele pe care le au la locul de muncă, a explicat directorul centrului Payoke.

Câți bani câștigau muncitorii într-o lună

Muncitorii „primeau între doi şi patru euro pe o oră de muncă, adică în jur de 600 de euro pe lună. Este clar că se aflau într-o situaţie foarte precară”, a declarat Klaus Vanhoutte, directorul unuia din cele trei centre din Belgia ce găzduiesc victimelor sclaviei moderne. Reţeaua care îi exploatează pe aceşti lucrători asiatici îi transporta prin mai multe ţări europene, după ce au primit permise de muncă eliberate în Ungaria şi Polonia. Unii dintre migranți au muncit deja în Germania, un grup de muncitori pregătindu-se se să plece în Grecia, a mai spus Vanhoutte.

Guvernul belgian a  lansat site-ul de internet „www.stoptraite.be”, unde este oferit ajutorul  celor care se confruntă cu o serie de situații dificile, cum ar fi exploatarea sexuală, exploatarea prin muncă, criminalitatea forţată, prelevarea de organe.

Finn”, găsit într-o „cutie pentru bebeluși”, în Belgia

Articolul precedentBărbat reținut de DIICOT după ce a sedus o minoră de 15 ani, a filmat-o și a distribuit materialele pornografice
Articolul următorDecizie șocantă: Un fermier din județul Brașov a blocat cursul unui râu ca să își ude recolta