Curs apa
Curs apa. Sursa foto: ziare.com

Decizie extremă luată de un fermier din județul Brașov, care a fost exasperat de faptul că nu are apă cu care să își irige recolta. Bărbatul, care locuiește în localitatea Vulcan, a construit fără avizul autorităților, un baraj pentru a opri cursul răului Bârsa. Fermierul a declarat că a făcut acest lucru deoarece a dorit ca apa să nu mai ajungă în aval și să poată iriga astfel terenurile pe care le are, potrivit ziare.com.

Fermierul a recunoscut că a încălcat legea

Ștefan Munteanu a recunoscut că a făcut un lucru ilegal atunci când a amenajat barajul din balastru, dar a afirmat că nu a găsit altă soluție pentru a putea să își salveze recolta.

„Păi ce să fac, doamnă, să se usuce cultura? Ştiu (că este ilegal să opreşti un curs de apă, n.r.), doamnă, dar oricum vine foarte puţin!”, a declarat  fermierul Ştefan Munteanu. Bărbatul nu a putut spune dacă dermersul lui i-a afectat si pe vecini, care au la rândul lor terenuri cultivate. „Ştiu doamnă, ce să fac? Spuneţi-mi dumneavoastră!”, a mai spus fermierul.

Fermierul va fi amendat pentru că a oprit cursul apei

Fermierul, care deține o firmă, va fi sancționat conform legii deoarece a blocat cursul apei, au anunțat autoritățile.

„S-a constatat la faţa locului că o societate de pe raza comunei Vulcan a realizat, în albia pârâului Bârsa, lucrări de barare a cursului de apă din materiale locale şi anume un baraj din balast, cu un încărcător frontal, iar, din acumularea rezultată, cu o motopompă, se realizau lucrări de irigaţii pe un teren pe care dumnealui îl are în administrare de la proprietarii de pe raza comunei”, a declarat Mihai Uţă, director SGA Braşov. 

Legislația interzice blocarea cursurilor de apă, firma deținută de fermier urmând să fie sancționată contravențional. „Pentru lucrările realizate fără acte de reglementare, societatea va fi sancţionată contravenţional, iar în urma controlului la teren, lucrările au fost dezafectate şi se asigură secţiunea de curgere liberă apei în albia minoră a pârâului”, a mai precizat Mihai Uţă.

Florin Roman: „Nu avem niciun leu pentru irigaţii”

Articolul precedentAnchetă de proporții în Belgia, după ce peste 50 de migranți au reclamat că muncesc în condiții inumane
Articolul următorNoapte lungă pentru salvamontiștii din Neamț: Un copil şi un adult s-au rătăcit în Ceahlău