Foto: Facebook/Mircea Geoană
Foto: Facebook/Mircea Geoană

Aflat la sediul Brigăzii 81 Mecanizate Bistriţa, Mircea Geoană a anunțat că România va beneficia de modernizarea armamentului din dotare.

De asemenea, secretarul general adjunct al NATO a precizat că, în condițiile în care conflictul din Ucraina va fi unul de durată, este nevoie că tinerii români să ia în calcul o carieră militară.

Mircea Geoană: ”Avem nevoie de o armată mai bine înzestrată și de tineri care vor să devină militari”

Avem nevoie de o armată mai bine înzestrată, de tineri care vor să devină militari. Cu condiții de ultima generație în academii militare din punct de vedere al NATO o să aprobăm săptămâna viitoare un nou pachet de asistență specializată pentru Ucraina, pregătirea Ucrainei pentru tranziția de la armament sovietic la modern. Acest lucru se va întâmplă și pentru armatele din NATO, inclusiv cea românească. Anticipăm, din păcate, un război de lungă durată în Ucraina. Nu vedem o soluționare politică pe termen scurt”, a declarat Geoană, în cadrul unui discurs ținut ieri, 25 iunie.

Secretarul general adjunct al NATO: ”Salut faptul că România a decis, ca şi mulţi aliaţi, să continue să investească în Apărare. Nu este o cheltuială fără sens şi ştiu că multă lume se uită, de banii ăştia am putea să facem şi altceva”

Geoană a insistat pe faptul că statul român are nevoie de o armată mai bine înzestrată, de militari mai bine motivaţi și de de tineri care să îmbrăţişeze cariera militară, cu condiţii de ultimă generaţie în licee şi în academiile militare.

Va trebui să asigurăm, ca şi altor categorii socio-profesionale, respectul şi calitatea vieţii, pentru a putea să îi atragem alături de noi”, a conclus Mircea Geoană.

Prelungirea războiului va accentua violențele

În cursul zilei de ieri, Mircea Geoană a atenționat că acest conflict dus pe teritoriul Ucrainei va fi unul de lungă durată, deoarece, nici Rusia, dar nici Ucraina nu beneficiază de suficiente forțe încât să câștige războiul.

Secretarul general adjunct al NATO anticipează că războiul va produce și mai multe violențe decât până în prezent.

Articolul precedentMuzică electronică combinată cu droguri: Tineri prinși cu stupefiante la un festival din Hunedoara
Articolul următorSe dă startul campaniei de ecologizare montană ”Let’s Do It, Carpați”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time