În Capitală, părintele de la Biserica ortodoxă Sfântul Andrei a luat decizia să invite la slujba de duminică medicul ce l-a tratat de COVID-19 pentru a explica importanța imunizării împotriva COVID-19.  Credincioșii au avut ocazia să o asculte pe medicul Victoria Aramă. Doctorul a vorbit despre vaccinarea populației pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Doctorul este șef de secție la la Institutul Matei Balș din Capitală. Cei prezenți în biserică i-au pus mai multe întrebări medicului Victoria Aramă și soțului ei, și el medic și profesor la Universitatea de Medicină Carol Davila din Capitală.

Credincioșii au atins și subiectul vaccinării la gravide. Medicii prezenți în biserică au încercat să explice de ce vaccinarea nu reprezintă un risc. „S-a văzut și se știe că gravida face forme severe de COVID, dacă se infectează. Sunt țări în care se vaccinează gravidele și s-a văzut că vaccinul nu a avut niciun fel de efect negativ asupra lor”, a spus doctorița, relatează Libertatea.ro.  

Un medic a fost invitat într-o biserică pentru a vorbi despre vaccin

Preotul paroh, după încheierea slujbei și a discuțiilor dintre medici și enoriași, a precizat că încrederea în medici e esențială într-o astfel de perioadă dificilă prin care trece țara noastră. Mai mult, el a mai spus că toți trebuie să respecte măsurile de siguranță pentru a reveni la normalitate. „Acest mesaj l-am promovat și eu în rândul credincioșilor”, a mai precizat preotul de la Biserica ortodoxă Sfântul Andrei. De asemenea, preotul ce a trecut prin boala COVID-19 a transmis tuturor credincioșilor să se informeze despre știință, având rugăciunea pe buze și în gând. „Acesta este gândul cel mai important”, a conchis preotul, relatează sursa citată. Patriarhul Daniel a transmis un mesaj prin care îndeamnă populația la rugăciune și grijă pentru sănătate, în plin val patru al pandemiei.

Încă de la începutul anului au existat voci din Biserica Ortodoxă Română ce susțin vaccinarea. Dorel Gălan, preot din Cluj-Napoca, a vorbit enoriașilor despre importanța științei în viața fiecăruia dintre noi. „Le-am recomandat să ia decizii informate, din surse credibile. Nu de la părerologi sau de la persoane care confundă părerile proprii cu adevărul științific”, spunea preotul în aceea perioadă.

Într-un stat laic, BOR nu are de ce să-și dea cu părerea, decât în biserică

Articolul precedentUniunea Salvați România nu va susține un Guvern minoritar
Articolul următorPolonia trimite o echipă medicală în România
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.