Dacian Cioloș (captură video)

Nicolae Ciucă, premierul desemnat de președintele României, a precizat că USR nu va susține un Guvern minoritar. Prim-ministrul a precizat că soluția propusă de USR este refacerea coaliției de guvernare PNL-USR-UDMR. Mai mult, pentru viitoare negocieri pentru cooptarea USR la guvernare are nevoie, din partea partidului, de un madat de partid.  „Neavând un mandat, nu am putut discuta acest lucru. Voi merge la partid şi vom discuta acest lucru”, a precizat Nicolae Ciucă.  

Președintele URS, Dacian Cioloș, a precizat că partidul pe care îl conduce nu îl va susține. Mai mult, el crede că soluția pentru România este un guvern cu majoritate în Parlament. Totodată, Cioloș a amintit că PNL poate să facă o majoritate cu PSD, cum au m-ai făcut-o în anii anteriori.

„USR nu poate să susțină un astfel de guvern. Probabil că PNL va continua negocierile și va veni cu o soluție”, a comunicat Dacian Cioloș în urma unei conferințe de presă.

Nici negocierile cu PSD nu au ajuns la un numitor comun. Liderul social-democraților a precizat că nu au existat negocieri pentru intrarea la guvernare, ci doar o discuție cu prim-ministrul desemnat de Iohannis. Marcel Ciolacu i-a transmis cele 10 priorități ale PSD pentru punerea lor în programul de guvernare. „Nu avem o discuţie ca PSD să intre la guvernare. Nu pot să mă exprim pe ceva ce nu am discutat”, a declarat Marcel Ciolacu luni.

USR își dorește refacerea coaliției de guvernare PNL-USR-UDMR

Pe lângă USR, secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, susține refacerea coaliției de guvernare, dar acest lucru se poate întâmpla doar dacă vor înceta atacurile între USR și fostul premier, Florin Cîțu. Mai mult, Vîlceanu e de părere că România are nevoie de un guvern pentru a opri criza politică ce durează de mai bine de două luni. „„Important e ca România să aibă un guvern cât mai repede și am luat toate variantele posibile”, a declarat Dan Vîlceanu.

Guvernul USR propus de Dacian Cioloș a picat la vot în Parlament, după ce a obținut doar 88 de voturi „pentru” din cele 234 necesare pentru învestire.

Ciolacu: „PSD nu a avut negocieri de a intra la guvernare”

Articolul precedentCNSU a adoptat o nouă hotărâre. Care sunt excepțiile certificatului verde
Articolul următorUn preot a chemat un medic să vorbească despre vaccinare
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.