Ciolacu: „PSD nu a avut negocieri de a intra la guvernare”

Liderul social democrat susține necesitatea unui guvern stabil pentru a se putea trece de perioada de criză, însă lansează iarăși ideea alegerilor anticipate ca soluția cea mai potrivită

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a afirmat, luni, că PSD nu a negociat intrarea la guvernare, mai ales că statutul liberalilor nu permite acest lucru. Totodată, Ciolacu a subliniat că dacă nu se va reuși formarea unui guvern stabil, cea mai bună soluție este cea a alegerilor anticipate.

„Priorităţile românilor nu sunt nici crizele politice, şi ştim cine le-a provocat, USR şi PNL. Cred că priorităţile rămân facturile la energie şi pandemia. În acest moment, PSD nu a avut negocieri de a intra la guvernare sau de a nu intra la guvernare. Singura discuție a fost telefonică cu prim-ministrul desemnat, căruia i-am trimis cele 10 priorități ale PSD, eventual să le prindă în programul de guvernare și rămânând ca domnia sa să ne transmită programul de guvernare pentru o perioadă cât mai scurtă. Nu avem în acest moment o discuție ca PSD să intre la guvernare.

PSD nu poate negocia cu PNL, deoarece PNL are o decizie în acest sens. PSD este obligat să stea de vorbă cu un prim-ministru desemnat. Cred că România are nevoie de un guvern nu minoritar, ci de un guvern stabil pentru toate crizele pe care le are de înfruntat”, a declarat Ciolacu, la sediul PSD.

Alegerile anticipate, soluția lui Ciolacu

De asemenea, ciolacu a afirmat că încazul în care nu se poate forma un guvern stabil cel mai bine este „să ne întoarcem la români”, adică să fie organizate alegeri anticipate.

„România a avut un singur guvern stabil, cel pe care și l-a dorit președintele Klaus Iohannis, cel de dreapta. Nu a dat șansa unui alt tip de guvern. Pe mine nu mă interesează nicio funcție, nici la Cameră, nici la Senat, nici în Guvern”, a mai declarat Marcel Ciolacu, la sediul PSD.

Vîlceanu vrea refacerea coaliției, dar partenerii nu prea par să se înțeleagă

Articolul precedentVioleta Alexandru, critici dure la adresa lui Florin Cîțu
Articolul următorUn medic cere închiderea bisericilor, pentru câteva săptămâni