Violeta Alexandru, critici dure la adresa lui Florin Cîțu

„Vei rămâne în istorie ca Președintele PNL care - după alegerile în care ai spus că PSD este cel mai mare dușman al țării și al PNL - a dus sau a girat ca partidul să ajungă fix la cheremul PSD”, îi spune fostul ministru al Muncii lui Florin Cîțu

Deputatul PNL, Violeta Alexandru l-a criticat în termeni duri pe președintele PNL, Florin Cîțu, despre care spune că este maestru în „fuga de răspundere”, ba mai mult, că se ascunde în spatele premierului desemnat ca scuză pentru a nu negocia cu liderul social democraților. O nouă dovadă de lipsă de asumare, în opinia fostului ministru al Muncii.

„Ce-o fi așa greu la bărbații cărora le plac funcțiile să își asume? Poate nu își dau seama dar când împingi lucrurile într-o direcție, există consecințe”, se întreabă, retoric, Violeta Alexandru, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook. „Asumare se face și la bine dar mai ales când este dificil, incomod. Am văzut-o și în campania noastră internă. Avem în PNL bărbați care sunt maeștri în fuga de răspundere. Îți dau, în funcție de evoluția lucrurilor și de avantajul pe care îl au, ce răspuns vrei. Nu cred că își dau seama că așa cum se comportă ajung, de fapt, să fie folosiți, nu respectați. Întotdeauna asumarea este mai grea dar mai sănătoasă”, a mai scris deputatul.

De altfel, Violeta Alexandru a avut cuvinte grele la adresa lui Florin Cîțu, cel care, va rămâne în istorie ca cel responsabil de distrugerea alianței cu USR, deși fostul premier îi consideră pe aceștia din urmă ca fiind vinovați de criza guveramentală și politică în care se România, de aproape două luni.  

„Florin, PNL – al cărui președinte ești – a ajuns să ceară susținerea PSD în parlament. 3 luni, 6 luni, 3 ani – cât o fi, dar aici suntem. Vei rămâne în istorie ca Președintele PNL care – după alegerile în care ai spus că PSD este cel mai mare dușman al țării și al PNL – a dus sau a girat ca partidul să ajungă fix la cheremul PSD. Că nu se poate altfel, dacă vrei să treacă guvernul, după ce ai dat cu bâta în USR. Începusei de la București – se vedea pentru cine a dorit să vadă. Spre deosebire de orice alt moment din trecut, acum chiar aveam alternativa alianței cu USR; aveam opțiune politică. Ai distrus-o”, și-a continuat postarea liberalul.

Totodată, deputatul a ținut să sublinieze faptul că șeful PNL nu dă dovadă de „om asumat” atunci când se scuză că nu vrea Ciolacu să îl vadă și, ca atare, „tu nu ai nicio legătură cu ceea ce se discută acum la nivel politic? Te faci de râs. Cine te crede? De ce mai ești președinte de partid? Puțin mai mult curaj, domnilor! Oamenii nu urmează “lideri” fricoși, preocupați în exces de propria imagine”, a mai precizat Violeta Alexandru, adăugând că oamenii îi preferă pe cei cu ale căror decizii nu sunt întotdeauna cele mai populare, „dar despre care știu că sunt, în orice situație, oameni asumați”.

Florin Cîțu nu vizează vreo funcție în Cabinetul Ciucă

Articolul precedentRadioul Arhiepiscopiei Tomisului a fost amendat de CNA
Articolul următorCiolacu: „PSD nu a avut negocieri de a intra la guvernare”