Sursă foto: g4media.ro
Sursă foto: g4media.ro

Postul de radio Dobrogea al Arhiepiscopiei Tomisului a fost amendat de Consiliul Național al Audioviualului (CNA) cu 10.000 de lei după ce ÎPS Teodosie le-a spus ascultătorilor să nu se vaccineze.

Conform comunicatului de presă, Consiliul a sancționat postul de radio pentru nerespectarea dispozițiilor art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului. Pe 14 octombrie, la emisiunea „Cuvântul ierarhului”, difuzat de Radio Dobrogea, ÎPS Teodosie a îndemnat ascultătorii să nu se vaccineze cu serurile disponibile. Mai mult, Teodosie a precizat că radioascultătorii sunt protejați de Constituția țării și de legile europene. „Nu acceptaţi să vă vaccinaţi. Sunteţi apăraţi de Constituţia ţării şi de legile europene”, a precizat la postul de radio Dobrogea al Arhiepiscopiei Tomisului.

Amendă de 10.000 de lei pentru postul de radio Dobrogea

Biserica Ortodoxă Română (BOR) a reacționat la îndemnul lui Teodosie, precizând că este „dezavuat de Biserică”. Art. 3 alin. (2) precizează clar că radiodifuzorii sunt obligați să asigure informarea obiectivă a publicului și să favorizeze libera formare a opiniilor. În perioada iunie-octombrie 2021, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a dat 26 de sancțiuni. Mai exact, 15 amenzi și 11 somații, relatează News.ro.

Totodată, mai multe posturi de televiziune au fost amendate pentru că au încălcat prevederi din Legea audiovizualului referitoare la informarea corectă și protejarea demnității umane și xenofobie. Astfel, Nașul TV a primit 160.000 de lei, Antena 3 a fost amendată cu 75.000 de lei, iar România TV cu 40 de mii de lei.

Contrar spuselor lui Teodosie, un preot de la Biserica ortodoxă Sfântului Andrei a adus la slujba de duminică un medic pentru a vorbi despre beneficiile vaccinării împotriva COVID-19. Cei prezenți au fost informați chiar de medicul ce l-a tratat pe preot de Sars-Cov-2. Medicul Victoria Aramă a fost însoțită de soțul ei, medic și el la Universitatea de Medicină Carol Davila din Capitală.

Una dintre întrebările credincioșilor a fost dacă vaccinarea femeilor gravide ar avea efecte negative. Medicul a precizat că femeile însărcinate ce se infectează cu COVID-19 fac forme destul de severe. Mai mult, șansele unui avort spontan sunt foarte ridicate.

Un preot a chemat un medic să vorbească despre vaccinare

Articolul precedentVîlceanu vrea refacerea coaliției, dar partenerii nu prea par să se înțeleagă
Articolul următorVioleta Alexandru, critici dure la adresa lui Florin Cîțu
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.