Vîlceanu vrea refacerea coaliției, dar partenerii nu prea par să se înțeleagă

„România nu are timp să stea încă două-trei săptămâni pe loc, fără guvern, ca să discutăm noi coaliții”

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu a afirmat, la Digi 24, că îți dorește refacerea coaliției, dar pentru ca acest lucru să se întâmple este necesară „depersonalizarea” discuțiilor, referirea fiind făcută la atacurile succesive ale USR la adresa lui Florin Cîțu. De altfel, aceasta a și fost una dintre condițiile puse de USR, chiar de la începutul crizei guvernamentale: „fără Florin Cîțu”.

„Important e ca România să aibă un guvern cât mai repede și am luat toate variantele posibile. Oamenii nu mai știu ce să înțeleagă. E ca la nebuni. Am avut o coaliție funcțională și ne-am trezit dintr-odată că cineva face o moțiune de cenzură din interiorul coaliției și dă jos guvernul la 12.000 de cazuri pe zi. Acum sunt 20.000 de cazuri pe zi”, a arătat Dan Vîlceanu, la Digi 24.

De altfel, Vîlceanu a precizat că nici el nu mai înțelege situația în care s-a ajuns, mai mult, că deși Florin Cîțu a făcut un pas în spate, USR încă nu este decis să susțină Guvernul Ciucă. „Toți am vorbit despre refacerea coaliției, însă nu poți să refaci coaliția câtă vreme personalizezi fiecare discuție. Este aproape o obsesie la USR: Cîțu, Cîțu, Cîțu. Nu pot vorbi altceva. Deci, nu poți să refaci coaliția până nu depersonalizezi. Ok, am înțeles, USR nu-l mai vrea pe Cîțu. Nicolae Ciucă! Votați-l! Și nici cu Nicolae Ciucă înțeleg că nu e bine, că acum vor în coaliție. Sincer, nu mai înțelegi”, a continuat el.

Cât privește refacerea coaliției, Dan Vîlceanu a subliniat necesitatea realizării acesteia, chiar în forma inițială, cu USR și UDMR.  „Absolut că ne dorim refacerea coaliției! Nu poate fi altfel decât cu USR și UDMR. Dar România nu are timp să stea încă două-trei săptămâni pe loc, fără guvern, ca să discutăm noi coaliții. România are nevoie acum de un guvern”, amai spus ministrul interimar al Finanțelor, adăugând că formarea unui guvern acum trebuie să reprezinte primul pas spre normalitate, urmând ca după trecerea acestuia prin Parlament să stea fiecare să analizeze ce a făcut bine și unde a greșit. „Stăm după aceea și ne certăm, două, trei săptămâni, o lună, două, până când ne împăcăm și ne dăm seama că am greșit cu toții și rezolvăm problema. Dar nu poți să stai fără guvern doar ca să ne certăm noi”, a mai spus  Dan Vîlceanu.

Vasile Dîncu, despre un nou USL: „Noi cu liberalii putem să fim amici, să ne mai întâlnim în Parlament, dar asta este altceva”

Articolul precedentVasile Dîncu, despre un nou USL: „Noi cu liberalii putem să fim amici, să ne mai întâlnim în Parlament, dar asta este altceva”
Articolul următorRadioul Arhiepiscopiei Tomisului a fost amendat de CNA