Foto: Facebook

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, dă la rândul său asigurări că nu va mai exista pace și înțelegere între social democrați și liberali, pe formula USL, în ciuda aparențelor și a zvonurilor.

Ba chiar nici nu știe exact strategia pe care va merge PSD în negocieri și opinează că există șanse de 50% ca țara să aibă un Guvern cu puteri depline până la finalul săptămânii.

Declarațiile au fost făcute de Dîncu aseară, la Digi 24, politicianul subliniind și că PSD nu e de acord cu ideea unui guvern minoritar, totul depinzând în acest moment de premierul desemnat și de abilitatea acestuia de a forma o majoritate. În plus, a arătat acesta, PSD e îndreptățit să țină ștacheta sus, dat fiind că „suntem stânga, PNL este pe partea dreaptă, noi suntem în ascensiune în sondaje și-n favorabilitatea publicului, ei sunt în scădere, nu ne putem asocia atât de simplu, pentru că avem și noi un partid destul de mare în spate și acesta nu poate merge pe improvizații”.

Totul ține însă de negocieri în acest moment și de modul în care liberalii înțeleg să pună cărțile pe masă. „Am văzut că liberalii au și o foarte mare mobilitate, și-au schimbat într-o noapte candidatul pentru funcția de premier, este mingea în terenul lor, trebuie să facă concesii ca să-și poată construi o majoritate.

(…) Nu ne dorim să facem niciun fel de USL. Din punctul acesta de vedere, ne înţelegem foarte bine. Nici nu avem ce negocia cu PNL, deși sunt tot felul de zvonuri că negociem. Noi negociem, dacă negociem – și a vorbit președintele nostru cu dl. Ciucă – cu premierul desemnat, care are un mandat să facă un guvern.

Marcel Ciolacu a vorbit foarte clar, a spus că vrem să face un moratoriu, să renunțăm la prea multă politichie, dar nu putem să renunțăm în totalitate la politică, pentru că, până la urmă, nici nu putem amesteca foarte mult pandemia cu politica. În momentul acesta avem o pandemie și o situație foarte grea, dar dacă îl aducem înapoi pe domnul Tătaru la Sănătate, nu credem că este o garanţie că am scăpa de pandemie.

Speculațiile se pot face, sigur că noi cu liberalii putem să fim amici, să ne mai întâlnim în Parlament, să mai discutăm, dar asta este altceva. Nu putem ca partide să facem în acest moment asemenea proiecte politice, care ar însemna și foarte mult timp și este și foarte complicat să faci un proiect politic între stânga şi dreapta.

(…) Vrem să vedem şi ce deschidere are premierul desemnat pentru cele zece teme pe care le-am propus noi, proiectul nostru pentru a ieși din pandemie și pentru perioada post-pademie, așa încât în acest moment nu putem să calculăm șansele. Dar nu sunt șanse foarte mari să votăm un guvern minoritar”, a spus Vasile Dîncu.

Articolul precedentRadio România a deschis o investigație privind modificarea unui articol despre generalul Ciucă
Articolul următorVîlceanu vrea refacerea coaliției, dar partenerii nu prea par să se înțeleagă