USR PLUS

Reprezentanții USR au reacționat, într-o postare făcută pe pagina de Facebook, după ce parlamentarii PSD și PNL au respins „braț la braț” candidații propuși de Dacian Cioloș pentru guvernul cu care premierul desemnat se va prezenta miercuri în plenul reunit al Parlamentului. Mai mult, cei de la USR îi acuză atât pe social democrați, cât și pe liberali că fug de responsabilitate.

„Avem o nouă majoritate USL în Parlamentul României. PSD și PNL resping braț la braț candidații propuși de USR pentru ministere. Nu reușesc să treacă peste propriile lor supărări, interese, calcule politicianiste. Votul pe care îl vedem în comisii nu are nimic de-a face cu măsurile din program sau calitatea miniștrilor. USR a venit în Parlament cu o propunere de guvern și un program de guvernare, pentru că PNL și PSD au fugit de responsabilitate și nu au avut curajul să vină cu propuneri”, au transmis reprezentanții USR pe pagina de Facebook.

Mai mult, aceștia susțin în continuare faptul că USR va merge până la capăt cu aceste propuneri. „Avem nevoie cât mai rapidă de un guvern care să scoată țara din criză”, este concluzia celor de la USR.

Până în acest moment doar Cătălin Drulă, propunerea pentru ministerul Transporturilor, a primit aviz favorabil din partea comisiei de specialitate.

Foștii miniștri ai Cabinetului Cîțu, printre propunerile lui Dacian Cioloș

Altfel, plenul reunit al Parlamentului se va întruni miercuri pentru a-şi exprima votul cu privire la Guvernul Cioloş. Lista miniștrilor propuși de Dacian Cioloș este următoarea: Prim-ministru – Dacian Cioloș, Ministerul Finanțelor – Dragoș Pîslaru, Ministerul Afacerilor Interne – Alin Stoica (fost prefect al Capitalei), Ministerul Afacerilor Externe – Dan Barna (fost viceprim-ministru în Guvernul Cîțu), Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – George Cățean, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – Mihai Goțiu, Ministerul Justiției – Stelian Ion (fost ministru în Guvernul Cîțu), Ministerul Apărării Naționale – Nicu Fălcoi, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – Claudiu Năsui (fost ministru în Guvernul Cîțu), Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – Cristian Ghinea (fost ministru în Guvernul Cîțu), Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – Ionuț Moșteanu, Ministerul Energiei – Cristina Prună, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii – Cătălin Drulă (fost ministru în Guvernul Cîțu), Ministerul Muncii și Protecției Sociale – Oana Țoiu, Ministerul Sănătății – Ioana Mihăilă (fost ministru în Guvernul Cîțu), Ministerul Culturii – Iulia Popovici, Ministerul Tineretului și Sportului – Tudor Pop, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – Monica Berescu, Ministerul Educației – Corina Atanasiu.

Din punctul de vedere al voturilor, USR se bazează pentru moment pe cele 80 de voturi venite din partea parlamentarilor USR, iar pentru ca Guvernul Cioloș să treacă este nevoie de votul a 234 de deputați și senatori.

Avize negative pe bandă rulantă pentru miniștrii propuși de Dacian Cioloș

Articolul precedentTel Drum a semnat un nou contract de aproape 2,7 milioane de euro
Articolul următorUndeva, în România, există o breșă de logică