Inquam Photos

Aflată în insolvență și inculpată în dosarul DNA, compania Tel Drum din Alexandria a semnat pe 11 octombrie un nou contract în valoare de 2,7 milioane de euro pentru întreținerea drumurilor județene din Teleorman, relatează SEAP.

Contractul este parte a unor acorduri cadru (contracte de tip abonament) cu valoare maximă de peste 20 de milioane de euro semnate de Consiliul Județean Teleorman cu Tel Drum pe 25 noiembrie 2019 și 5 august 2020 pentru întreținerea drumurilor din județ pe o perioadă de 4 ani.

Anul trecut, pe 26 iunie, compania a fost inculpată de procurorii DNA pentru grup infracțional organizat, abuz în serviciu și evaziune fiscală. Mai mult, Tel Drum a intrat în insolvență la începutul anului 2018. În momentul actual, compania este deținută de Petre Pitiș, Liviu Lucian Dobrescu, Florea Neda și Marilena Panaitov. Liviu Dobrescu și Petre Pitiș au fost colegi de facultate cu fostul președinte PSD, Liviu Dragnea.

Tel Drum și afacerile lui Liviu Dragnea

Conform unui comunicat DNA din iunie 2020, compania se află în patrimoniul lui Liviu Dragnea.

„Pentru funcționarea grupului ar fi fost necesară privatizarea SC Tel Drum SA, trecerea ei din proprietatea Consiliului Județean Teleorman, prin persoane interpuse, în patrimoniul lui Liviu Nicolae Dragnea, achiziționarea din fonduri publice a unui utilaj special de asfaltare și atribuirea, în mod discreționar, a contractelor de reabilitare a drumurilor din județ către Tel Drum SA”, se precizează în comunicat. Liviu Dragnea este inculpat pentru grup infracțional orgainizat și fraudă cu fonduri europene. Prejudiciul din dosar este de șase milioane de euro și chiar dacă ancheta a început în 2017, nici acum nu a fost finalizată.

La semnarea acordului, Consiliul Județean (CJ) Teleorman este condus de Adrian Gâdea, o persoană din anturajul lui Liviu Dragnea.  La sfârșitul anului 2020, Irina Tănase, iubita lui Liviu Dragnea, a fost chemată la DNA pentru a fi audiată ca martor în dosarul Tel Drum. Totodată, procurorii au audiat și pe fratele Irinei Tănase, fosta soție și fiii fostului președinte al Partidului Social Democrat.

Liviu Dragnea, supărat că foștii colegi s-au „lepădat” de el. „Au negat tot ce a fost înainte de actuala conducere”

Articolul precedentOMS ajută România cu 34.000 de teste și 200 de concentratoare de oxigen
Articolul următorUSR vede „o majoritate USL” în Parlament
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.