Dragnea, supărat că foștii colegi s-au „lepădat” de el. „Au negat tot ce a fost înainte de actuala conducere”

„Au negat tot ce a fost înainte de actuala conducere”, afirmă fostul lider al PSD

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea susține în continuare că partidul pe care l-a condus, până la momentul în care a fost încarcerat, face „jocul lui Iohannis”, iar faptul care ar trebui să dea cel mai mult de gândit este cel cu privire la moțiunea de cenzură prin care a fost demis Cabinetul Cîțu. Într-o nouă apariție „pe sticlă”, de data aceasta în emisiunea lui Marius Tucă de la AlephNews, Dragnea a precizat îl depășește analiza „noului PSD”, mai ales în contextul evenimentelor actuale.

„Nici nu pot să fac o analiza a noului PSD. Au negat tot ce a fost înainte de actuala conducere. PSD este de mult timp în jocul lui Iohannis. Eu vă citesc și nu sunt foarte de acord cu ultimul editorial în care ați spus că Iohannis nu are un plan. Ba are un plan și PSD este în el. Ei au fost parte din acest joc atunci când au bătut palma cu Iohannis și Cîțu amânând moțiunea în septembrie. După care au depus moțiunea de cenzură”, a afirmat Liviu Dragnea, la AlephNews.

Mai mult, fostul lider social democrat este critic la adresa actualului PSD, de la care spune că avea mai multe pretenții, ca partid de opoziție serios. „În momentul în care dai un Guvern jos, îl dai pentru că nu e bun, nu îl dai apoi prima reacție a PSD este că nu știe ce va face. Preiei guvernarea pe această perioadă grea. Nu poți în politică să mergi doar pe lucruri care îți aduc un câștig electoral și politic”, a mai spus Liviu Dragnea.

De altfel, „tătucul”, cel care s-a dăruit în totalitate PSD, a precizat care sunt cele două lucruri importante pe care președintele Klaus Iohannis le-a vrut și care, într-un fel sau altul, au provocat criza politică și guvernamentală. „Iohannis a vrut două lucruri importante: ca PNL să fie controlat de el 100%, cu Ludovic Orban nu putea să facă lucrul acesta și al doilea obiectiv, omul care face propunerile pentru șefii parchetelor să fie omul lui”, i-a mai spus Liviu Dragnea lui Marius Tucă.

Reamintim faptul că episodul de la care a pornit criza politică a fost demiterea ministrului Justiției, Stelian Ion, lucru care i-a determinat pe cei de la USR să îi retragă susținerea politică a lui Florin Cîțu, mai mult, să își dea demisia din Executiv, respectiv, depunerea unei moțiuni de cenzură alături de parlamentarii AUR.  

Ciolacu a reacționat la acuzațiile lui Dragnea, în privința „predării” către Iohannis

Articolul precedentPolițist din Cluj, arestat pentru mită: împreună cu un coleg cerea bani de la șoferii care încălcau regulile de circulație
Articolul următorAlexandru Rafila, despre Ioana Mihăilă: „O suspectez de o lipsă totală de experienţă”