Florin Cîțu nu vizează vreo funcție în Cabinetul Ciucă

„Avem atât de multă treabă la partid... Deja, astăzi e cam o lună de când am terminat Congresul PNL. E mult de muncă la partid, deci nu se pune în discuţie”, a afirmat liderul liberalilor

Președintele PNL, Florin Cîțu a afirmat, duminică, faptul că nu vizează vreo funcție de ministru în Cabinetul Ciucă, subliniind că se va ocupa de partidul a cărei conducere a preluată-o în urmă cu o lună. Mai mult decât atât, propunerea de premier a lui Nicolae Ciucă a venit din partea lui Cîțu, fapt pentru care nu consideră că ar putea fi vreo divergență între PNL și Guvern.

„În acest cabinet, în niciun caz. Avem mult de muncă la partid. Mă concentrez pentru a avea majoritatea necesară pentru a trece acest guvern. Avem măsuri, în programul de guvernare, pe care le susțin și cei de la USR. Nu se pune problema, este propunerea mea.

Eu l-am propus pe Nicolae Ciucă, nu cred că va fi vreo problemă. Dacă e armistițiu, poate va fi până în februarie, martie, aprilie, mai, iunie. Să trecem acest guvern cu majoritate largă, să nu mai vorbim despre politică. Marcel Ciolacu a spus să lăsăm politica deoparte, hai, să nu mai fie doar cuvinte, să fie și fapte”, a declarat Florin Cîțu, la sediul PNL.

De asemenea, a reamintit că este nevoie de multă responsabilitate în această perioadă și este nevoie ca toate partidele din România să dea dovadă de acest lucru, subliniind că el a fost primul care a făcut un pas în spate. Chiar dacă a părut ca fiind făcut după multe insistențe. „Ăsta e momentul! Acum avem şansa să arătăm că suntem responsabili – şi cei de la PSD, şi cei de la USR -, să trecem România prin iarnă. Eu am arătat că sunt responsabil şi am făcut acel pas, am venit cu un alt premier, PNL a înţeles momentul. E momentul ca şi alte partide care au votat moţiunea pe persoană fizică împotriva mea, să vină acum şi să spună da, mergem şi susţinem un guvern al PNL şi UDMR”, a mai spus Florin Cîțu. Totodată a precizat că „alianța” pe care USR și PSD au făcut-o pentru votarea moțiunii de cenzură „pe persoană fizică” împotriva lui Florin Cîțu ar trebui să funcționeze și pentru votarea Guvernului Ciucă. „Este rândul celor de la PSD şi USR să înţeleagă că este un moment important prin care trece România, votăm acest guvern, trecem peste această perioadă dificilă şi după aceea putem să discutăm iarăşi”, este mesajul transmis de  premierul interimar Florin Cîțu.

În acest moment, la Vila Lac au loc negocierile dintre PNL și PSD, în vederea susținerii Guvernului Ciucă. La întâlnire participă conducerile celor două partide.

Kelemen Hunor, după negocierile de la Palatul Victoria

Articolul precedentUn nou incendiu la groapa de gunoi din Sighișoara
Articolul următorRafila: „Este necesară o lună de solidaritate pentru oprirea pandemiei, pentru oprirea deceselor în România”