Incendiu Sighișoara (Zi de zi)

Pompierii mureșeni intervin, duminică, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la groapa de gunoi a municipiului Sighişoara, unde deşeurile ard cu flacără deschisă şi degajări de fum, relatează Libertatea, citând News.ro. „Este vorba de un focar de aproximativ 80 metri pătrați, arde cu flacără şi sunt degajări de fum”, a transmis ISU Mureș. Deocamdată, nu există informaţii cu privire la afectarea aerului din cauza fumului. 

Acesta este al doilea incendiu în numai o săptămână, potrivit presei locale. „Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara și operatorul economic, care a intervenit cu o cisternă de apă și un buldoexcavator. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 120 de metri pătrați, acesta a fost lichidat în aproximativ trei ore”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș, citat de Zi de zi.

Potrivit Agenda de Mureș, groapa de gunoi de la Sighișoara urma să se închidă, fiind atinsă capacitatea maximă de depozitare. „Așa cum știți, comunic cu dumneavoastră toate aspectele esențiale pentru Sighișoara. Tocmai de aceea, vă anunț că este sistată depozitarea de deșeuri la Depozitul de deșeuri nepericuloase, din Sighișoara, str. Între Huli, din cauza atingerii capacităților maxime de depozitare. Cum s-a ajuns în această situație nu vreau să dezvolt, acum. Știm prea bine ce s-a întâmplat în toți acești ani. De data aceasta, groapa de gunoi poate fi ecologizată!”, a declarat primarul Iulian Sârbu, în luna august.

De altfel, groapa de gunoi de la Sighișoara a mai luat foc în luna septembrie, iunie, dar și în luna decembrie a anului trecut. La toate acestea au fost emise avertizări prin serviciul Ro Alert.

Reamintim că anul trecut, au mai avut loc două incendii la groapa de gunoi din Sighișoara, în iulie și august, iar după cel din urmă prefectul judeţului Mureş, de la acel moment, Mara Togănel, anunţase decizia de suspendare a activităţii de la această groapă, pentru luarea unor măsuri de prevenire.

Incendiu de proporții la groapa de gunoi din Sighișoara

Articolul precedentKelemen Hunor, după negocierile de la Palatul Victoria
Articolul următorFlorin Cîțu nu vizează vreo funcție în Cabinetul Ciucă