Incendiu de proporții la groapa de gunoi din Sighișoara

Autoritățile au transmis mesaje Ro-Alert din cauza fumului degajat

Luni seara a izbucnit un incendiu de proporții la groapa de gunoi din Sighișoara. Autoritățile au trimis mesaje RO-Alert populației din cauza fumului degajat, relatează presa locală Nova TV.

Conform reprezentanţilor ISU Mureș, incendiul se manifestă cu flacără deschisă pe o suprafaţă de aproximativ 400 metri pătraţi. În ajutorul pompierilor din Sighişoara a fost mobilizată şi o autospecială din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Mureş.

„A fost anunţată şi Garda de Mediu despre existenţa incendiului (…) În momentul de faţă sunt degajări mari de fum la incendiu, în acest sens a fost transmis un mesaj pentru avertizarea populaţiei prin intermediul aplicaţiei RO-ALERT,” a informat ISU Mureş.

Reamintim că anul trecut, au avut loc două incendii la groapa de gunoi din Sighișoara, în iulie și august, iar după cel din urmă prefectul judeţului Mureş, de la acel moment, Mara Togănel, anunţase decizia de suspendare a activităţii de la această groapă, pentru luarea unor măsuri de prevenite.

La începutul lunii iunie, un incendiu de amploare a izbucnit la un centru de colectare a deșeurilor în Sectorul 6, pe o suprafață de 500 de metri pătrați. Potrivit Digi 24, din primele date, în interior sunt butelii, dar și alte recipiente sub presiune.  

„Sunt deşeuri periculoase. Există suspiciuni referitor la activitatea din această locaţie şi probabil vor urma cercetări mai amănunţite şi plângeri penale în legătură cu ceea ce am găsit acolo. Trebuie să vedem dacă autorizaţia de mediu corespunde cu ceea ce se află în interiorul REMAT. Cu această ocazie extindem controalele şi la celelalte REMAT-uri din Bucureşti, să vedem cum operează acestea”, a declarat, la acel moment, Octavian Berceanu, comisarul șef al Gărzii Naționale de Mediu.

Arde din nou la EcoBurn Brazi, incineratorul de deșeuri periculoase din Prahova

Articolul precedentCîțu nu a discutat despre remanierea miniștrilor
Articolul următorPropunerea UDMR, privind desființarea structurii regionale a Inspectoratului de Stat în Construcţii, a trecut de Senat