Cîțu nu a discutat despre remanierea miniștrilor

„Evaluarea se face în fiecare zi, a miniştrilor, cu fiecare acţiune, cu fiecare decizie, cu fiecare hotărâre de Guvern, cu fiecare ordonanţă, cu fiecare explicaţie publică”

Premierul Florin Cîțu a precizat, luni, că nu au fost discuții cu privire la remanierea guvernamentală, dar că evaluarea miniștrilor se face zi de zi, menționând faptul că în legea bugetului este inclus un articol care spune foarte clar că execuţia deficitară bugetară poate duce la reducerea bugetului pentru ministerul respectiv, „ceea ce înseamnă o bilă neagră” pentru ministrul respectiv.

„Nu ştiu unde s-a discutat despre remaniere. Eu nu am discutat despre remaniere. V-am spus doar că de fiecare dată că voi respecta Constituţia”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat luni la Parlament despre faptul că a afirmat că va respecta Constituţia şi nu va ţine cont de decizia partidului sau a coaliţiei cu privire la o posibilă remaniere în Guvern. De altfel, vice premierul Dan Barna  a precizat că după cazul Vlad Voiculescu nu va mai accepta o astfel de situație în care demiterea unui ministru să fie doar anunțată, nu și discutată.

Întrebat dacă ia în calcul o remaniere a miniştrilor, premierul a declarat că „evaluarea se face în fiecare zi, a miniştrilor, cu fiecare acţiune, cu fiecare decizie, cu fiecare hotărâre de Guvern, cu fiecare ordonanţă, cu fiecare explicaţie publică”.

Premierul Cîțu, avertisment pentru miniștri

De asemenea, întrebat dacă mai susţine ideea ca rectificarea bugetară să fie făcută cu mandatele miniştrilor pe masă, așa  cum a declarat în februarie, prim-ministrul a replicat: „Am inclus în legea bugetului de stat un articol care spune foarte clar că execuţia deficitară bugetară poate duce la reducerea bugetului pentru ministerul respectiv, ceea ce înseamnă o bilă neagră pentru ministrul respectiv. Haideţi să vorbim la rectificarea bugetară”.

Zi decisivă pentru Guvernul Cîțu

Marți, de la ora 14.00, în plenul Camerei Deputaților și Senatului, va avea loc dezbaterea și votul moțiunii de cenzură depusă de social democrați intitulată – România EŞUATĂ. Recordul „fantastic” al Guvernului Cîţu. Premierul pare că nu are emoții cu privire la votul de marți, precizând că parlamentarii coaliției vor fi prezenți la dezbatere, pentru „divertisment”, dar nu vor și vota.

„Vorbesc foarte des cu liderul partidului. Decizia este clară, am anunţat-o de săptămâna trecută, parlamentarii Coaliţiei de guvernare nu vor vota mâine la moţiune. Dacă vor să participe, pentru divertisment, dar nu vor vota mâine la moţiune”, a mai spus premierul Cîțu.

Simion și PAUR nu votează moțiunea PSD

Articolul precedentInculpații din dosarul fraudei electorale din Prahova, puși sub control judiciar
Articolul următorIncendiu de proporții la groapa de gunoi din Sighișoara