Credit foto: Facebook, Magda Gad
Credit foto: Facebook, Magda Gad

O jurnalistă de origine suedeză, corespondent de război, a descris, de la fața locului, spaima prin care trece un copil din Kabul.

Povestea a fost făcută publică într-o postare pe contul de Facebook.

Acest băiat a venit în fugă după mine, pe stradă. Inițial a spus doar că ar vrea să mă întrebe ceva. Poți să mă duci în altă țară? Poate ai putea să mă duci în țara din care provii? I-am spus: De ce vrei asta?. Iar băiețelul mi-a replicat: Mi-e frică. Vreau să trăiesc. Nu vreau să fiu în acest război. Mi-am văzut cele două mătuși murind când o rachetă a explodat lângă casa noastră.

Un copil din Kabul: ”Încă mai sper la pace, dar tremur”

Jurnalista a continuat, întrebându-l pe copli dacă a văzut talibani înarmați pe străzi. Copilul i-a răspuns că bărbații cu arme sunt în permanență pe străzi: ”Încă mai sper. Deși tremur”.

Postarea jurnalistei a devenit virală, adunând peste 17.000 de vizualizări și fiind preluată inclusiv de filosoful Mihai Șora.

Jurnalista a surprins talibanii în zona aeroportului din Kabul

În data de 21 august, Magda Gad publica pe contul de Facebook o informație pe care a descris-o ca fiind foarte dificilă de raportat.

În cadrul postării, Gad preciza, de la fața locului, că sunt informații conform cărora talibanii au intrat în zona aeroportului din Kabul. Mai mult, menționa și faptul că informațiile provin de la serviciile de informații străine.

Magda Gad are 45 de ani și este jurnalist și corespondent de război. De asemenea, este unul dintre puținii jurnaliști care corespondează cu talibanii

Magda Gad este născută la data de 17 octombrie 1975, în Falun. Este o renumită jurnalistă suedeză, corespondentă de război și analist din Orientul Mijlociu. De asemenea, este corespondentă pentru presa suedeză Expressen, încă din anul 2015.

Numele ei a ajuns de importanță internațională în iunie 2016, în momentul în care a descris atacul asupra Mosul din Irak, raportând războiul împotriva ISIS.

Gad raportează din Afganistan, din septembrie 2018. Este unul dintre puținii jurnaliști occidentali care au obținut acces la talibani.

VIACristina Antal
Articolul precedentSorin Cîmpeanu lămurește controversa potrivit căreia soția lui Lucian Bode ar fi fost angajată la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație
Articolul următorTurcan vrea să angajeze 1.000 de persoane pentru digitalizarea dosarelor de pensie
Jurnalist full-time / Pesimist part-time