Victor Ponta/Captură video Youtube/Kanal D
Victor Ponta/Captură video Youtube/Kanal D

Este din ce în ce mai clar că cel care are cea mai mare încredere din partea bucureștenilor la alegerile locale pentru Primăria Capitalei este edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Acest aspect a fost de altfel comentat inclusiv de fostul premier Victor Ponta aseară, care a subliniat că, în ciuda alianței formate de PSD&PNL pentru a-l susține pe medicul Cătălin Cîrstoiu, acesta ar avea șanse să câștige doar dacă „nu mai candidează Piedone” și ar candida strict împotriva lui Nicușor Dan.

În cadrul unei emisiuni la România TV, Ponta a mărturisit și că are „o simpatie personală” pentru liderul PUSL, „nu doar că a fost primar la două sectoare”, ci și în contextul în care și Piedone „a fost un țap ispășitor pentru nenorocirea de la Colectiv. Eu mi-am dat demisia. Pe el de ce l-au mai băgat la pușcărie? Sigur că e o victimă”.

Nenorocirea de la Colectiv s-a întâmplat, se poate întâmpla oricând, nu aveau ce să facă nici pompierii, nici doctorii mai mult. Până la urmă, domnul Cîrstoiu, care era atunci manager, e cel mai potrivit să spună: domne, am făcut ce era omenește posibil.

A fost folosită politic de domnul Iohannis ca să-mi dau eu demisia. Mi-am dat demisia, de ce l-au mai băgat în pușcărie pe Piedone? Degeaba. Sigur că e o victimă, nu? Categoric”, a explicat Victor Ponta.

Totodată, fostul premier a subliniat că, din punctul său de vedere, asupra lui Piedone este o presiune imensă, declarându-se convins „că are o mulțime de presiuni, de oferte, sunt convins că-l sună multă lume să-i spună că nu e bine, că vrei să o pățești din nou? Dacă va rezista sau nu o să aflăm când se depun candidaturile”.

Dacă nu candidează Piedone, sunt convins că o să câștige Cîrstoiu. Să sperăm că se schimbă ceva în Bucureștiul ăsta. Fără Piedone, are șanse să-l bată pe Nicușor Dan. Pentru că voturile se împart. În trei e cel mai rău joc. Cam așa e și jocul ăsta la Capitală în trei. (…)

Nicușor, patru ani n-a făcut nimic, acum a umplut orașul cu fața lui. Oriunde mă duc îi văd fața lui Nicușor. De unde a apărut ăsta, că patru ani nu l-am văzut. Cică să continuăm. Ce să continui, Nicușor, că n-ai început nimic.

Bucureștiul arată rău, traficul, transportul în comun. (…) Piedone exact genul care a fost și la celelalte sectoare. Se duce, pupă oameni, cară cu roaba, e foarte popular, iar Cîrstoiu are nevoie de timp că nu e nici Nicușor să o țină cu sorcova lui acolo, nu e nici Piedone.

Dacă s-ar duce Cîrstoiu să pupe, să dea cu bâta în tarabă, cred că greșește. E altceva, e un manager, un tip educat, civilizat, care trebuie să aibă timp să le spună oamenilor treaba asta”, a opinat Ponta pentru sursa citată.

Articolul precedentMai multe zone din Constanța nu vor beneficia de apă potabilă
Articolul următorClotilde Armand, cel mai bun primar de sector