Clotilde Armand - Foto Ziarul de Investigații

După aproape 10 ani, realitatea e cel puțin la fel de sumbră. Nimic din toate acestea nu s-au realizat, iar după două mandate de lucruri bine făcute, 70% din tinerii noștri încă vor să ia calea occidentului, iar președintele în tot acest timp a fost preocupat doar să-și facă lobby la toate întâlnirile cu liderii europeni pentru o funcție ”calduță” după terminarea mandatului, decât să se preocupe de soarta celor care l-au votat.

Îmbătați cu apă rece

În urmă cu 4 ani, bucureștenii au mai dat o șansă schimbării, alegând ca primar o franțuzoaică cu un accent aproape simpatic, care încă înțelege și se exprimă în limba română anevoios, promițând că va transforma perla Capitalei, Sectorul 1, în Champs-Élysées-ul parizian.

Și din nou, încrederea locuitorilor a fost zdruncinată. La scurt timp după sărbătorirea ”victoriei”, mandatul a început bine, cu viceprimarul numit Oliver Păiuși, cu notorietate zero, care s-a încurcat cu o videochatistă angajată la o instituție aflată în subordinea CL, cu scandaluri, fapte puține și contracte de zeci de milioane de euro.

Și sectorul 1, și, mai ales centrul Capitalei, imediat după alegerile din 2020, Champ-Élysées-ul parizian făcea concurență gropii de gunoi de la Vidra, iar locuitorii nu mai trăiau în aerul boem al micului Paris de altă dată, ci respirau mirosul pestilențial al gunoaielor, printre șobolanii care se plimbau în voie pe străzi și alei, pentru că primarul proaspăt ales, Clotilde Armand, a declarat ”război” companiei Romprest, doar pentru că a avut contract de prestări servicii și în vremea fostei conduceri.

Și povestea continuă și în zilele noastre. Pentru că nu a putut să dea oameni afară ca să-și aducă ”brigada de profesioniști”, aceeași Clotilde Armand a detașat zeci de oameni de la o structură la alta, fără a fi specializați în domeniu și puși să semneze contracte de milioane de euro.

Clotilde Armand își face campanie și echipă tot cu oamenii incompetenți și obedienți

Ca să-și mențină funcțiile de conducere, de multe ori prea bine plătite au ales să ”pupe inelul” decât să fie detașați. În speță, același șef de centru, CSS Odăi, Mădălin Popa, angajat DGASPC Sector 1, cu multe comisii de disciplină la activ și totuși… rezistă.

Conduce un centru cu peste 200 beneficiari, un centru în care bătrânii sunt mâncați de ploșnițe, la propriu. Au fost găsite multe nereguli acolo, însă pare că activitatea lui este bine protejată și admirată de Clotilde Armand.

În loc să deparaziteze Centrul și să ofere o viață liniștită beneficiarilor, Mădălin Popa pare foarte implicat în Campania electorală, umblând toată ziua prin parcuri, alături de șefa sa supremă, Clotilde Armand.

Mădălin Popa va avea probabil un rol important la vot, prin urna mobilă. 200 de voturi ”la purtător” de la bieții bătrâni care își duc zilele în ”azilul ploșnițelor”. Și cum se lucrează în ”familie”, pentru că în instituțiile statului, neamurile sunt la putere, printr-o întâmplare, soția lui… este ”mâna dreaptă” a lui Clotilde Armand și e toată ziua prin Complexul Multifuncțional Caraiman ca… ”voluntar”.

Complexul Multifuncțional Caraiman, o altă instituție pe care pare că au vrut să o căpușeze, încercând să o facă ”cadou” prietenilor de casă. Și cum patru ani, Complexul Multifuncțional Caraiman, instituția medicală aflată în subordinea Consiliului Local, nu a existat în comunicările oficiale aproape deloc, cu trei luni înainte de alegeri s-au scos trei posturi la concurs.

Se fac angajări de medic ginecolog, medic radiolog și un asistent medical posibil cu ”dedicație”, care să pună ”osul” la treabă în campania electorală, în organizarea de campanii gratis.

Profesioniști pe toată linia

Anunț angajare Complexul Multifunctional Caraiman

În toată această perioadă, actuala conducere a Complexulului Multifuncțional Caraiman a reușit ”performanța” de a pune pe butuci o investiție de milioane de euro din bugetul local. Este vorba de serviciul de telemedicină.

Cele 1300 de holtere nu se mai pot monta pentru că habarniștii au reușit să ”ardă” serverul sistemului de monitorizare. În cei aproape 4 ani de zile, acest serviciu a fost trecut în așteptare, fiind o inovație medicală a fostului primar, Dan Tudorache. Deci, neinteresant pentru USR. Cine răspunde? Nimeni!

De curând, la Direcția de Mediu, condusă de controversata cadastristă Mădălina Haidemak, și-a pus semnătura ca din banii contribuabililor să fie achiziționați senzori pentru măsurarea gradului de poluare în locurile de joacă, în valoare de 40 de mii de euro.

Însă aparatele nu se pot monta pentru că stâlpii de electricitate au curent doar noaptea. După ce i-au cumpărat, au realizat că nu au cum să-i folosească. Sunt în cutii. Cine suportă consecințele? De ce nu a fost nimeni tras la răspundere?

Performanțele continuă!

Alte milioane de euro investite din banii statului. Deși numărul copiilor care suferă de obezitate este în creștere, primarul în funcție nu a fost în stare să deschidă două bazine de înot semi-olimpice, aflate în incinta școlilor gimnaziale „Sf. Nicolae” și 178 din Sectorul 1 al Capitalei, făcute de fosta conducere și care stau nefolosite, fiind lăsate în paragină.

Investițiile au fost realizate din banii cetățenilor Sectorului 1 și de la Compania Națională de Investiții (CNI). Chiar dacă aruncă vina în curtea școlilor, primarul Armand nici până acum nu știe că proprietarul bazelor sportive a fost și este Primăria sectorului 1, iar directorii școlilor au atribuții să se ocupe doar de o parte de mentenanță, iar tot Primăria are obligația să asigure mentenanța și să obțină autorizațiile de la ISU și DSP.

Milioane de euro, bani publici, aruncați pe apa sâmbetei, în timp ce locuitorii Sectorului 1 din Cartierul 16 Februarie trăiesc ca în Evul Mediu, fără utilități. Trăiesc cu speranța că într-o zi și cartierul lor o să fie la fel de curat și luminat ca pe Champ-Élysées, așa cum au crezut și locuitorii Sectorului 1 că o să trăiască în condiții civilizate și de bun simț.

În prezent, toate structurile Primăriei pare că au fost angrenate în campania electorală, de la Poliția Locală până la sistemul DGASPC, care este un pion important la vot. Este cineva tras la răspundere? Nimeni.

Am descentralizat investiţiile în şcoli, cu un rezultat absolut remarcabil

Într-un interviu pentru ziarul Bursa.ro la trei ani de când a preluat mandatul de primar al sectorului 1, Clotilde Armand a spus că „a eliminat direcţiile cele mai corupte din primărie, a dispărut şi direcţia de învăţământ. Această direcţie gestiona investiţiile în cele peste 100 de clădiri de școli din administraţia sectorului 1. De fapt, echipa mică cu 2 funcţionari de achiziţii publice se ocupa de „tunuri” pentru grupurile de interese care capturaseră această direcţie, şi nici de cum de investiţiile în şcoli. În cel mai bun caz, era un „bottleneck„. Am decis descentralizarea acestor investiţii, ceea ce a avut un efect absolut miraculos: în 3 ani am ajuns ca primăria care a cheltuit cel mai mult pentru şcolile ei, la un nivel de peste jumătate de miliard de lei pe an, un record pentru sectorul 1 (de peste 3 ori sumele din mandatele precedente) dar şi la nivel de România. Există acum echipe de administrare în fiecare gradiniţă, scoală, liceu, care au învăţat să facă achiziţii, să folosească SEAP, să definească ceea ce au nevoie, să supravegheze execuţia lucrărilor. Scolile noastre sunt acum echipate, modernizate, la un standard occidental.”

-Am reformat complet Poliţia Locala

-Poliţia de mediu

Aşa arată o poliţie locală reformată de la rădăcina, în serviciul cetăţenilor din sector. Vrem să ne laudăm cu o poliţie necoruptă care se implică alături de cetăţenii sectorului.

– Am redus poluarea în sector

Am obligat operatorul de salubritate să colecteze selectiv, ajungând la o majoritate din asociaţiile de proprietari care colectează selectiv, în două fracţii. Am reuşit o deturnare de la groapa de gunoi de peste 60%.

O treime din ele au desfiinţat ghenele de gunoi interne ale blocurilor (tubulatura), acestea fiind o sursă de infecţie.

-Am combătut crimele de mediu, împreună cu poliţia locală, de la simpla pungă de gunoi la stalp, la poluarea apelor noastre.

Am câştigat procesele cu groapa de gunoi Iridex, groapă închisă.

-Avem grijă de copiii noştri şi de bătrânii noştri

-Luptăm acum pentru respectul şi dreptul la viaţa decentă a persoanelor în vârstă.

-Am făcut personal o campanie de informare din usă în usă pentru butonul nostru de panică, o braţară care ne permite să monitorizăm persoanele în vârstă singure acasă şi să acţionăm la timp, precum şi pentru sprijinirea financiară acolo unde persoanele se află într-o situaţie dificilă.

– Am curăţat Primăria de corupţie

-Prima noastră realizare a fost să curăţăm Primăria de corupţie.

-Am facut mai multe plângeri bine documentate, 9 sunt acum în curs de anchetă la DNA. Este important ca tunurile evidente cu prejudicii de sute de milioane de lei să nu rămână ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Acesta este bilanţul meu după trei ani de mandat. Este mult, este puţin? Judecaţi voi. Eu voi continua cu ceea ce am promis şi este bine să privim factual atunci când mulţi spun că ”nu se face nimic”.

În sectorul 1, cetăţenii învaţă ce înseamnă democraţie şi cum putem colectiv să reconstruim sectorul nostru fară să depindem de o funcţionare opacă dictată de interesele particulare ale consiliului local”.

Lansarea cadidaturii lui Clotilde Armand la primăria sectorului 1
VIASorin PREDA
Articolul precedentPonta: „Dacă nu candidează Piedone, sunt convins că o să câștige Cîrstoiu”
Articolul următorUn viceprimar din Bihor și mai mulți inspectori de trafic rutier din Bihor, Maramureș și Cluj, judecați pentru fapte de corupție
Senior partner Ziarul de Investigatii