ÎPS Teodosie (Facebook Arhiepiscopia Tomisului)

ÎPS Teodosie a declarat că războiul care a izbucnit între Rusia și Ucraina nu este un război de apărare a „credinței și a gliei”, ci unul în care nu a fost „destulă diplomație, nu a fost destul dialog.”

Arhiepiscopul Tomisului a precizat că războiul se va putea opri, precizând că idealul creștinului este pacea, ce aduce armonie și bucurie.

„Trebuia să se continue dialogul, să fie nişte negocieri mai pacifiste. Când începe războiul deja este mult mai greu să mai negociezi pacea, dar nu ne putem opri din nădejdea noastră că avem dârzenie, credinţă și rugăciune stăruitoare”, a spus ÎPS Teodosie, potrivit G4media.

„Niciodată un război nu aduce bine”

Totodată, prelatul a mai afirmat că se va ruga pentru luminarea celor care au pornit acest război ce nu aduce niciun beneficiu, ci doar pierderi de vieți omenești. Arhiepiscopul Tomisului e de părere că orice violență „nu este după voia lui Dumnezeu” ci după firea lucrurilor.

„Noi am sperat să nu înceapă acest război, cum mulţi analişti auzindu-i sperau să nu înceapă acest război. Acum suntem în faţa unei realităţi, războiul a început. Să ne rugăm lui Dumnezeu ca Domn al păcii să asculte şi umilele noastre rugăciuni să deschidă minţile şi inimile celor ce au provocat acest război, celor ce au început acest război”, a precizat ÎPS Teodosie, joi seară, la o emisiune la Radio Dobrogea.

De asemenea, acesta a caracterizat conflictul ruso-ucrainean ca fiind un război „între semeni ai noștri”, precizând că speră ca prin rugăciune să se ajungă, din nou, la masa negocierilor și la un dialog real. Prelatul a anunțat „rugăciuni stăruitoare”, afirmând că nu există armă mai puternică decât rugăciunea.

„La război noi răspundem cu rugăciune, cu dragoste, cu cererea ca Dumnezeu să se milostivească, să-I lumineze pe cei ce se războiesc să nu se mai războiască. (…)Este un război între două ţări surori, cu o limbă înrudită, aşa cum se spune, au fost capitalele când la Moscova, când la Kiev”, a declarat ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului a mai susținut că niciun război nu este justificat, iar uciderea semenilor „în numele unor ambiții nu este o dreptate”, precizând că dacă exista mai multă răbdare și mai multă înțelepciune nu se ajungea la un război.

„Nu s-ar fi ajuns aici dacă nu s-ar fi produs tensiuni între cele două părţi înainte de război. Oricine ar fi. Mânia şi iuţimea sunt păcate”, a conchis ÎPS Teodosie.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a sfințit sediul AUR Constanța

Articolul precedentDNA și coronavirusul: 175 de dosare înregistrate în legătură cu pandemia de COVID-19, de la data declarării stării de urgență
Articolul următorUcraina, abandonată de Europa. Președintele ucrainean: „Am fost lăsaţi singuri să ne apărăm ţara”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.