Sursa foto: NDTV

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat în noaptea de joi spre vineri că Rusia are de gând să distrugă politic țara, precizând că grupurile de sabotaj inamice au ajuns deja în Kiev.

De asemenea, șeful statului ucrainean a precizat că Putin l-a transfmorat în „ținta numărul unu”, iar familia sa a devenit „ținta numărul doi.” Potrivit lui Zelenski, în prima zi de confruntări între armata rusă și cea ucraineană și-au pierdut viața 137 de ucraineni și 316 au fost răniți.

Într-un mesaj video pe o rețea de socializare, președintele Ucrainei a spus că NATO nu are curaj să intervină pentru a ajuta țara în fața Rusiei.

Autoritățile din Ucraina susțin că forțele de la Kiev au făcut 800 de victime în rândul rușilor

„Cine este dispus să garanteze aderarea Ucrainei la NATO? Sincer, tuturor le este teamă. I-am întrebat pe toţi partenerii dacă sunt alături de noi. Sunt alături de noi dar nu sunt pregătiţi să ne ia într-o alianţă alături de ei”, a afirmat Zelenski, potrivit news.ro.

Totodată, acesta a precizat că în urma discuțiilor pe care le-a avut cu liderii europeni, a „auzit puține lucruri”, precizând că Ucraina a fost lăsată singură să se descurce în fața atacurilor rusești.

„Indiferent câte conversaţii am avut cu liderii străini, am auzit puţine lucruri. Primul este că suntem sprijiniţi. Sunt recunoscător fiecărui stat care ne ajută concret, nu numai cu vorbe. Dar este şi un al doilea lucru – am fost lăsaţi singuri să ne apărăm ţara. Cine este pregătit să lupte alături de noi? Sincer, nu văd”, spus Zelenski.

De asemenea, șeful statului ucrainean a mai declarat că i-a întrebat pe liderii Uniunii Europene când Ucraina va face parte din Alianța Nord-Atlantică, dar aceștia au evitat să ofere un răspuns concret.

„Astăzi i-am întrebat pe cei 27 de lideri ai Europei, dacă Ucraina va fi în NATO, am întrebat direct. Toţi se tem. Nu răspund. Iar noi nu ne temem, nu ne temem de nimic”, a concluzionat Zelenski.

Reamintim că vineri, 25 februarie, miniștrii de Externe din statele membre UE se vor întâlni într-o reuniune extraordinară privind criza din Ucraina.

NATO va spori prezența militară în Europa de Est, după ce Rusia a atacat Ucraina

Articolul precedentÎPS Teodosie, despre conflictul dintre Rusia și Ucraina: „Este un război între două ţări surori”
Articolul următorPremierul Ciucă promite noi măsuri de sprijin la energie și gaze naturale
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.