PNL nu votează regulamentul parcărilor propus de primarul Constanței

Scandal înaintea ședinței de Consiliu Local. Liberalii vor scoaterea proiectului de pe ordinea de zi

Regulamentul parcărilor din municipiul Constanța a creat o adevărată isterie în rândul locuitorilor, dar și al consilierilor locali. Aceștia din urmă vor trebui să voteze regulamentul, potrivit căruia, taxa de parcare variază între 4 și 7 lei (fără TVA), în funcție de zonă. Ședința de vineri, 26 februarie, va fi una cu scântei, în contextul în care consilierii liberali au anunțat, potrivit Replica Online, că nu vor vota proiectul în forma actuală. Mai mult, aceștia au cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi.

Un articol a stârnit scandalul dinaintea ședinței de vineri

Regulamentul cu privire la parcările din Constanța a fost elaborat de Horia Constantinescu, șeful adjunct al Direcției pentru Gestionare Servicii Publice. Despre acesta, președintele Comisiei Juridice, Adriana Arghirescu a spus că este un „terorist” al mediului de afaceri. „Nu are ce căuta în asemenea poziție. El a venit și ni l-a prezentat în comisii, cu o carte în mână, scrisă în limba engleză. Tarifele nefundamentate sunt bazate pe o carte pe care a citit-o în limba engleză. Cum aș putea să votez acest regulament, nu a fost dezbătut în detaliu, anexele cu zonele respective le-am primit luni. Ei spun că vor să facă parcări, dar n-au bani. Avem un excedent bugetar de 2 milioane de euro”, a declarat Arghirescu, pentru presa locală.

De altfel, articolul care a stârnit acest scandal, chiar înainte de ședință, face referire la destinația banilor din aceste taxe. „Sumele încasate din taxele și amenzile de parcare vor fi utilizate cu prioritate pentru modernizarea parcărilor existente, înființarea de noi locuri de parcare subterane, la sol și supraterane.”

Viceprimarul Ionuț Rusu, delegat de colegi să vorbească cu primarul privind retragerea proiectul de hotărâre, spune că sunt încă discuții și că lucrează la amendamente.

„Nu vă mai văitați atât, nu mai cotcodăciți”

Contactat de cei de la Replica Online, pentru acordarea unui punct de vedere în privința Regulamentului, primarul Vergil Chițac a precizat că se poate veni cu amendamente în CL. „Dacă nu votează, n-au decât să nu voteze. Nu vă mai văitați atât, nu mai cotcodăciți! Veniți în Consiliul Local cu prețuri pe care să le și justificați. Uitați-vă la prețurile din marile orașe. La Arad se plătește pe an peste 5.000 de lei parcarea. Am făcut o medie între aceste orașe și Constanța”, a declarat edilul.

În Cluj Napoca, de exemplu, tariful este de 4 lei/30 min (zona 1) și 3 lei/1 oră (zona 2), în timp ce abonamentele variază între 26 lei/lună (riverani), 104 lei/lună (persoane fizice) și 125 de lei (abonamentul transmisibil). La Galați, din 2020, ora de parcare este de 2 lei, iar abonamentele variază între 50 de lei/lună/locație și 100 de lei/lună (orice loc din oraș).

Turiștii vor plăti vinietă în Constanța

Articolul precedentMesajul primarului Piedone, adresat cetățenilor Sectorului 5, după 114 zile de mandat
Articolul următorAngajată a CARP Suceava, acuzată de peste 1.000 de fapte de delapidare