Brai-Cata și-a încetat contractul cu Primăria Sectorului 1

Operatorul de salubrizare avea încheiat contractul pe perioada stării de alertă din acest sector, stare care nu a mai fost prelungită de către Prefectura Capitalei. Pe perioada contractului au fost ridicate peste 21 de tone de deșeuri.

Operatorul de salubrizare Brai-Cata ce avea contract cu Primăria Sectoruluii 1 pentru „colectarea, transportul și depozitarea unei cantități maxime de 100 de tone de deșeuri dispersate pe spațiul verde, domeniul public administrat de achizitor” și-a încetat obligațiile față de administrația locală, ca urmare a ridicării stării de alertă din acest sector. Potrivit managerului general al companiei, pe perioada contractului au fost colectate și predate stației de sortare peste 21 de tone de deșeuri.

Ne-am propus să ajutăm autoritățile și locuitorii Sectorului 1 să scape de deșeurile care erau la tot pasul în parcuri sau pe spațiile verzi de pe străzi și am reușit să facem curățenie în multe locuri cu probleme, din această zonă administrativă a Capitalei, unde Administrația Domeniului Public ne-a solicitat să intervenim. Rezultatul, din punct de vedere cantitativ, a fost mai mic decât am estimat inițial și departe de cele 100 de tone prevăzute în contract, dar este evidentă îmbunătățirea aspectului sectorului 1, iar parte din acest lucru ni se datorează și nouă. Au fost 24 de zile de prestație efectivă în care am colectat și predat stației de sortare 21,12 tone de deșeuri dispersate, o cantitate deloc de neglijat dacă ne gândim că a constat în gunoi aruncat pe spațiul public.

a declarat Bogdan Constantinescu, managerul general al Brai-Cata, potrivit unui comunicat de presă al operatorului

Conform contractului încheiat între Primăria Sectorului 1 și operatorul de salubrizare Brai-Cata, la data de 23 iulie, acesta se putea prelungi „cu cel mult 30 de zile sau până la epuizarea în integralitate a cantității achiziționate”, însă reprezentanții Brai Catanu au dorit acest lucru considerând că Sectorul 1 a depășit practic „așa-numita criză a deșeurilor”.

Potrivit datelor oferite de Brai-Cata, cea mai mare cantitate de deșeuri adunate într-o zi a fost de 3,32 tone, în timp ce 80 de kg a fost cea mai mică, spre finalul perioadei. „Semn că situația din teren este mult mai bună față de momentul începerii contractului. Am considerat că în aceste condiții nu se mai justifică susținerea acestei activități cu echipe, utilaje și consumuri deloc de neglijat. La un calcul simplu, având în vedere cantitatea de deșeuri predată și prețul prevăzut în contract, avem de încasat de la ADP Sector 1 circa 13.285 de lei, fără TVA”, a conchis Bogdan Constantinescu.

Contractul prevedea ca Brai-Cata „să efectueze, pe durata contractului, colectarea, transportul și depozitarea unei cantități maxime de 100 de tone de deșeuri dispersate pe spațiul verde, domeniul public administrat de achizitor (n.r. Primăria Sectorului 1), pentru un tarif de prestație de 629 lei/tonă fără TVA corespunzător unei valori totale a contractului de 62.900 lei fără TVA, la care se adaugă TVA în valoare de 11.951 lei. Valoarea totală a contractului fiind de 74.851 lei cu TVA.”

În prezent, compania Brai-Cata asigură servicii de salubrizare în municipiul Brăila, municipiul Brașov, municipiul Călărași, municipiul București si localități din județele Hunedoara, Vâlcea și Giurgiu, deservind aproape 1.000.000 de persoane fizice și juridice.

Primăria Sectorului 1 a publicat contractul cu Brai Cata

Articolul precedentAmbulanțele copiilor: dotate, echipate și achiziționate de voluntari
Articolul următorVîlceanu (Finanțe) nu știe valoarea salariului minim pe economie