Gunoi sectorul 1 - Foto zin.ro -

Primăria Sectorului 1 a făcut public contractul pe care îl are cu Brai Cata SRL, firma ce se va ocupa de salubrizarea acestui sector pe perioada stării de alertă. Potrivit site-ului primăriei conduse de Clotilde Armand, a fost  publicat „în spiritul transparenței care caracterizează Primăria Sectorului 1 și pentru corecta informare a opiniei publice”, contractul ce prevede ca Brai Cata „să efectueze, pe durata contractului, colectarea, transportul și depozitarea unei cantități maxime de 100 de tone de deșeuri dispersate pe spațiul verde, domeniul public administrat de achizitor (n.r. Primăria Sectorului 1), pentru un tarif de prestație de 629 lei/tonă fără TVA corespunzător unei valori totale a contractului de 62.900 lei fără TVA, la care se adaugă TVA în valoare de 11.951 lei. Valoarea totală a contractului fiind de 74.851 lei cu TVA”, se arată în contract. Reamintim că prețul pentru colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare deșeuri necontrolate, la care presta Romprest era de 883 de lei/tonă fără TVA, în timp ce pentru „întreținere curățenie”, prețul la care Romprest se ocupa de această activitate era de 4.796 de lei/tonă fără TVA, potrivit site-ului Primăriei Sectorul 1.

Totodată, plata serviciului va fi datorată începând cu data începerii prezentului contract, iar perioada de prestare începe la data încheierii contractului, adică 23 iulie, și încetează la data de 22 august,„cu posibilitatea de prelungire prin act adițional cu cel mult 30 de zile sau până la epuizarea în integralitate a cantității achiziționate”, se mai arată în contract.

Contractul se poate vedea aici.

De asemenea, „achizitorul are obligația de a pune la dispoziția prestatorului orice facilități și/sau informații pe care acesta le-a cerut în propunerea tehnică și pe care le consideră necesare pentru  îndeplinirea contractului”, iar „prestatorul are obligația de a începe prestarea serviciilor imediat după intrarea în vigoare a prezentului contract”, precum și faptul că prestatorului îi este interzisă „subcontractarea serviciilor”.

Clotilde Armand a obținut mandat pentru rezilierea în instanță a contractului cu Romprest

După mai multe încercări eșuate, primarul Clotilde Armand a reușit, marți, să obțină mandatul pentru începerea acțiunii de reziliere, în instanță, a contractului de salubrizare cu firma Romprest, cea care a stat la baza „crizei gunoiului” din acest sector. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de îndată, cu 17 voturi „pentru” și 9 „abțineri”.

În timpul acestei ședințe, Clotilde Armand a precizat faptul că acest contract semnat cu Brai Cata nu este unul de salubrizare. „E o achiziție directă de până la 69.000 de lei, cum spune legea. E pe 100 de tone. L-am făcut pentru zona de centru. Romprest s-a grăbit să ridice gunoiul înainte să ajungă Brai Cata să îl colecteze. Azi noapte a acționat în zona Gării de Nord. Mâine (miercuri – n.red.) sperăm să semnăm un contract cu un salubrist și pentru partea de măturare stradală și altele”, a mai spus Clotilde Armand.

Sfârșitul crizei gunoaielor din Sectorul 1

Articolul precedent„ România Educată”. Asistenți medicali fără Bacalaureat și profesori care iau nota 1 la examenul de titularizare
Articolul următorValeriu Gheorghiță, despre valul 4. „Avem o creștere clară a infectărilor”