Valeriu Gheorghiță (Facebook)

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a precizat la Digi 24 că numărul cazurilor noi de infectare cu Covid 19 este în creștere, fiind înregistrată o dublare a acestora comparativ cu săptămâna precedentă. Mai mult, că specialiștii se așteaptă ca la jumătatea lunii septembrie să se ajungă chiar la 1.500 de noi cazuri.

„România este în acest moment într-o situație favorabilă din punct de vedere epidemiologic, însă ce am observat în ultimele săptămâni este clar o tendință de creștere a numărului de cazuri și, într-adevăr, în ultimele șapte zile, media cazurilor a crescut cu aproape 100% față de săptămâna precedentă. Acest lucru reprezintă o preocupare importantă pentru autorități, ținând cont că rata de reproducere a cazurilor este peste 1, ceea ce înseamnă că te aștepți să ai o creștere a numărului de cazuri”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

Totodată, medicul Gheorghiță a subliniat faptul că și de vaccinare va depinde viteza cu care va crește numărul de noi cazuri de infectare cu Covid. „Conform unor scenarii de evoluție, elaborate de colegii de la INSP, dacă în situația actuală nu va crește ritmul persoanelor vaccinate și procentul celor imunizați, ne așteptăm la o creștere lent progresivă a cazurilor cu un număr mult mai mare în luna septembrie. În a doua parte a lunii septembrie am putea ajunge la peste 1.500 de cazuri în fiecare zi”, a afirmat medicul Valeriu Gheorghiță.

Potrivit acestuia, este foarte greu să stabilești când începe un nou val al pandemiei: „Nu poți să definești după două-trei zile de creștere a numărului de cazuri, însă sunt aceste semnale că avem o creștere clară a infectărilor”, a explicat Gheorghiță.

În România, 890 de cazuri sunt active

La raportarea de marți, 27 iulie, au fost înregistrate 175 de noi cazuri de infectare cu Covid. De la începutul pandemiei, în România au fost confirmate 1.082.551 de cazuri, iar 890 de cazuri sunt active, din care 43 în stare critică, internate în ATI.

Totodată, în ceea ce privește vaccinarea populației din România, potrivit CNCAV, de la începutul campaniei până marți, 27 iulie, au fost vaccinate 4.961.855 persoane, dintre care 4.811.004 cu schema completă (424.277 cu serul de la Johnson&Johnson, cu doză de administrare unică). De altfel, acest număr este cu mult sub cel pe care îl dorea premierul Cîțu pentru 1 august, adică 7 milioane de persoane vaccinate.

Rafila, avertisment: „Dacă vă apărea un număr mai mare de cazuri, ele vor afecta preponderent această populaţie nevaccinată care este majoritară”

Articolul precedentPrimăria Sectorului 1 a publicat contractul cu Brai Cata
Articolul următorAUR susține familia și valorile creștine