Sfârșitul crizei gunoaielor din Sectorul 1

Compania de salubritate BRAI CATA SRL va colecta, transporta, sorta și depozita 100 de tone de deșeuri din Sectorul 1

Gunoi sectorul 1 - Foto zin.ro -

Criza gunoaielor din Sectorul 1 a luat sfârșit. Contractul pentru colectarea, transportul și depozitarea a 100 de tone de deșeuri, aflate pe străzile din Sectorul 1 al Capitalei a fost atribuit firmei BRAI CATA SRL, un operator cu un acționaritat 100% românesc.

Anunțul de atribuire a fost publicat de ADP Sector 1, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Atribuirea a fost posibilă după ce Comitetul pentru Situații de Urgență Sector 1 a decretat stare de alertă din cauza deșeurilor neridicate. Contractul fost încredințat firmei SC BRAI CATA SRL.

„Suntem dispuși să contribuim la rezolvarea crizei deșeurilor din Sectorul 1 al Capitalei. Ne-am asumat colectarea a 100 de tone de deșeuri din depozitele necontrolate aflate la tot pasul în Sectorul 1, cu intenția de a lucra pentru comunitate, alături de autoritățile publice locale. Este vorba strict de colectarea, transportul, sortarea și depozitarea a 100 de tone de deșeuri aruncate ilegal pe străzi”, a declarat managerul general al companiei de salubritate BRAI CATA SRL, Bogdan Constantinescu, conform unui comunicat de presă emis de compania de salubritate.

Valoarea contractului încheiat de firma BRAI CATA SRL cu ADP Sector 1, pentru cele 100 de tone de deșeuri, este de 62.900 de lei (aproximativ 12.500 de euro). 

Tariful oferit de BRAI CATA este de 629 de lei pe tona de deșeuri, fără TVA și include toate serviciile de colectare, transport, sortare și depozitare a deșeurilor municipale.

„Pentru o informare corectă a comunității și a opiniei publice, mai ales că au existat câteva articole nedocumentate, care au vehiculat fals ideea că prețul nostru este mult mai mare, în comparație cu cel oferit de prestatorul actual din Sectorul 1, trebuie să subliniem câteva idei! Nu poți compara doar costul colectării cerut de o firmă, cu un tarif în care noi includem activitățile de colectare, transport, sortare-tratare si depozitare”, a mai afirmat Bogdan Constantinescu, în același comunicat de presă.

Managerul general al BRAI CATA SRL atrage atenția asupra faptului că cei care își asumă afirmații în care leagă numele companiei BRAI CATA SRL de așa-numita mafie italiană riscă procese de calomnie.

„Firma BRAI CATA SRL are acționariat 100 % românesc. Începând cu 2017 societatea are un unic acționar, cetățean român, iar firma nu a avut probleme legale și nici nu s-a aflat sau se află în stare de insolvență”, a mai spus managerul general al BRAI CATA SRL. 

Compania care va colecta deșeurile din Sectorul 1 al Capitalei asigură servicii de salubrizare în municipiile Brăila, Brașov, Călărași, București și în localități din județele Hunedoara, Vâlcea și Giurgiu, deservind aproape 1.000.000 de persoane fizice și juridice.

Conform unor rapoarte de monitorizare efectuate la nivel național, BRAI CATA SRL s-a aflat pe locul doi în ultimul an, la capitolul campanii de conștientizare pe tema colectării selective a deșeurilor. 

De asemenea, compania a sprijinit și sprijină constant acțiunile de voluntariat ale unor organizații nonguvernamentale de protecție a mediului și autorități locale, pentru igienizarea unor arii protejate și evacuarea depozitelor necontrolate de deșeuri colectate din acele zone.

Articolul precedentLiviu Dragnea, chemat la DNA! Codrin Ștefănescu: „Hăituirea continuă!”
Articolul următorEpilog la înregistrările DNA din biroul ministrului Transporturilor. PNL-iștii din navigația pe Dunăre sunt înlocuiți de Drulă cu „corporatiștii” USR-ului
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...