Dan Vîlceanu (captură video)

Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu a gafat din nou, după ce în timpul primei conferințe de presă în această calitatea nu a știut care este valoarea salariului minim net, părând uimit când a aflat că este doar 1.386 de lei „în mână”.

-Cât e salariul minim în mână?

-E în jur de 1.600 și ceva.

-1.386.

-E 2.380 salariul minim brut. Deci nu are cum să fie 1.300. Dar mă rog…

-Atât este.

-OK

acesta a fost schimbul de replici în care Dan Vîlceanu și-a arătat, din nou, necunoașterea.  
Salariul minim pe economie pentru anul 2021

Vîlceanu, mulțumit de valoarea pe care nu o cunoștea

Întrebat cât ar trebui să fie un salariu minim, „în regulă”, adică pentru un trai decent, ministrul a afirmat că el trebuie să rămână la fel ca și până acum, stabilit între „patronate și sindicate”, nicidecum în funcție de „coșul minim” care pentru o persoană este de 2.684 de lei.

„Există o discuție privind racordarea salariului minim la coșul minim de consum. Ea a fost și în Parlament. E o discuție destul de complexă, pentru că prețurile se modifică constant și evident și valoarea coșului minim se modifică constant. Asta ar însemna o impredictibilitate în aplicarea acestei măsuri. Cred că salariul minim trebuie să rămână ca și acum, stabilit din discuțiile între patronate și sindicate”, a declarat ministrul cu privire la valoarea pe care ar trebui să o aibă salariul minim pe economie pentru un trai decent.

Salariul minim pe economie este de 2.300 de lei. În acest moment, România are aproximativ 1,6 milioane de angajați ce au salariul minim, potrivit ministrului Muncii, Raluca Turcan. Totodată, ministrul a precizat că mulți dintre aceștia acceptă și plata „la negru sau la gri”, fapt care este nu doar „contraproductiv”, dar le și afectează angajaților dreptul la pensie, chiar dacă pe moment se bucură că primesc mai mulți bani.

România are aproximativ 1,6 milioane de angajați pe salariul minim

Articolul precedentBrai-Cata și-a încetat contractul cu Primăria Sectorului 1
Articolul următor„ Săracii bogați” ai României. Mâncare la preț de cantină socială și subvenții mărite din bani publici