Dan Vîlceanu, validat pentru Ministerul Finanțelor

Un singur vot a fost împotriva acestuia, cel al lui Ludovic Orban

Deputatul Dan Vîlceanu a fost validat, miercuri, în cadrul Biroului Politic Național (BPN) al PNL, pentru Ministerul de Finanțe, a anunțat premierul Florin Cîțu, cel care a fost interimar de la remanierea lui Alexandru Nazare.

„Votul a fost dat. Sunt 70% dintre președinții de filială care au fost astăzi aici. Astăzi vom înaintea propunerea și sunt convins că astăzi vom depune și jurământul. (…) Am votat o derogare pentru candidatura mea la șefia PNL, a fost vot unanim pentru această derogare. Tot astăzi am cerut votul colegilor pentru programul de investiții Anghel Saligny, a fost un vot unanim. Este un program pentru români”, a spus premierul la finalul ședinței BPN.

„Există riscuri cu privire la această numire”

De altfel, singur vot împotriva acestei propuneri pentru portofoliul Finanțelor a venit din partea președintelui PNL, Ludovic Orban, acesta a trâgând atenția cu privire la riscul numirii lui Vîlceanu într-o funcție importantă din cadrul Executivului. „Din cei 79 de oameni au fost doar 48. Au fost 31 de absenți, care probabil din cauza convocării foarte rapide nu au putut participa la această ședință. 47 de voturi au fost pentru, iar votul împotriva îmi aparține. Faptul că n-am avut o discuție cu Cîțu, faptul că BPN a fost convocat intempestiv… Aș fi convocat și eu acest BPN! Afirmațiile care spun că eu nu aș fi convocat nu au legătură cu realitatea.  Mi-am exprimat rezerve extrem de serioase cu privire la această candidatură. Domnul Cîțu a spus că susține competența, integritatea… Din puntul meu de vedere există riscuri cu privire la această numire. Opinia publică să știe foarte clar că desemnarea îi aparține lui Cîțu și celor care au convocat BPN”, a spus Ludovic Orban.

Cine este Dan Vîlceanu

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Dan Vîlceanu are 42 de ani, este căsătorit și are 2 copii.

În perioada 2004-2016 a deținut funcția de economist și, respectiv, director economic la mai multe societăți comerciale. Cât privește activitatea sa politică, acesta a fost, rând pe rând: Președinte TSD Gorj 2006-2009, Secretar Executiv PDL Gorj 2011-2012, Prim-vicepreședinte PDL Gorj 2012-2013, Președinte PDL Gorj 2013-2015 și Președinte PNL Gorj 2015-prezent. În perioada 2012-2016 a fost consilier județean la CJ Gorj.

„Îi mulțumesc premierului pentru susținere. Este onorant pentru mine că astăzi am primit votul colegilor, este o încerdere pentru care mă simt obligat. Ministerul de Finanțe este unul dintre ministerele foarte importante și nu am niciun fel de dubiu că voi face echipă bună cu prim-ministrul. Am lucrat foarte bine în comisia de finanțe și îmi doresc ca să preiau cât mai repede portofoliul”, a spus Dan Vîlceanu după anunțul oficial al numirii la Ministerul Finanțelor.

Orban îl acuză pe premierul Cîțu de căderea PNL în sondaje

Articolul precedentOrban îl acuză pe premierul Cîțu de căderea PNL în sondaje
Articolul următorCa la Ploiești! Taxa pentru tranzit camioane- 1000 de lei. Amenda pentru neplata taxei – 250 lei!