Situație incredibilă la Ploiești. Conform noului regulament de circulație al municipiului, orice mijloc de transport cu masă maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, trebuie să achite o taxă pe zi, în valoare de 1.000 de lei. 

În schimb, o hotărâre a Consiliului Local Ploiești care reglementează circulația în municipiu a autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, stabilește amenda la 250 de lei, de patru ori mai mică decât taxa. 

Regulamentul este nemodificat din 2011, adică fix din perioada în care actualul primar al Ploieștiului, Andrei Volosevici ocupa aceeași funcție. Amenda de 250 de lei poate fi plătită în termen de 15 zile la jumătate din valoarea sa, adică 125 de lei.

Există o mulțime de prevederi discriminatorii față de operatorii privați. Spre exemplu,  un camion care trebuie să descarce marfa pe un șantier privat de pe teritoriul Ploieștiului trebuie să plăteasca taxa de 1.000 de lei/ zi. Dar, un camion de același tonaj, cu același tip de marfă, dar destinată unui șantier al municipalității, este scutit de respectiva taxă. 

Curat-murdar, coane Fănică! Nu de alta, dar tot vorbim despre orașul lui Nenea Iancu! 

Articolul precedentDan Vîlceanu, validat pentru Ministerul Finanțelor
Articolul următorCrește valoarea tichetelor de masă, dar și a celor de creșă
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...