Digi 24

Ministerul Muncii și Protecției Sociale(MMPS) și Ministerul Finanțelor pregătesc majorarea cuantumului maxim al tichetelor de masă, precum și majorarea valorii tichetelor de creșă, începând din octombrie 2021, potrivit prevederilor a două ordine de ministru, anunță Agerpres. Cele două ordine de ministru se află în secțiunea de „Transparență Decizională” a site-ului MMPS.

Astfel, „pentru semestrul II al anului 2021, începând cu luna octombrie 2021, valoarea nominală a unui tichet de masă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare cu modificările și completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, nu poate depăşi cuantumul de 20,09 lei”, se arată în ordinul de ministru publicat de Ministerul Muncii.

Aplicarea noii valori nominale a tichetelor de masă va fi până în martie 2022, potrivit documentului. Legislaţia în vigoare prevede că până în luna septembrie a anului curent valoarea maximă a unui tichet de masă este de 20,01 lei.

Cel de-al doilea ordin de ministru prevede la articolul 1 ca pentru semestrul II al anului 2021, începând cu luna octombrie 2021, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă să se majoreze la 490 lei. Aplicarea noii valori a sumei lunare pentru tichete de creşă se va face și pentru primele două luni din semetrul I al anului 2022.

Legislaţia în vigoare prevede că până în luna septembrie a anului curent valoarea nominală lunară a unui tichet de creşă este de 480 de lei.

Cele două ordine de ministru sunt în procedură de transparenţă decizională până pe 25 august, iar pentru a intra în vigoare cele două acte normative ele vor fi semnate de miniştrii Muncii şi Finanţelor, apoi publicate în Monitorul Oficial.

Cîțu, către români: „Îmi doresc să rămâneți alături de mine, optimiști”

Articolul precedentCa la Ploiești! Taxa pentru tranzit camioane- 1000 de lei. Amenda pentru neplata taxei – 250 lei!
Articolul următorRomânii se bat pe locurile de parcare. Mașinile electrice, povești science-fiction pentru brokeri