Orban îl acuză pe premierul Cîțu de căderea PNL în sondaje

Potrivit unui sondaj publicat de Politico.eu, în preferințele de vot ale românilor, PNL a ajuns la numai 18%, fiind în „cădere liberă” după alegerile din decembrie 2020

Președintele PNL, Ludovic Orban susține că atacurile din ultima vreme, venite pe fondul campaniei interne pentru șefia liberalilor, este motivul pentru care partidul a scăzut în sondajele de opinie.  Potrivit unui sondaj publicat de Politico.eu, în preferințele de vot ale românilor, PNL a ajuns la numai 18%, fiind în „cădere liberă” după alegerile din decembrie 2020. Acesta fost efectuat la finalul lunii iulie, deci nu a „prins” scandalurile în care este implicat premierul Florin Cîțu.

PSD este pe „valul” încrederii românilor

„Eu sunt președintele PNL și nu am cum să nu-mi exprim îngrijorarea legată de faptul că, după anunțarea candidaturii și a modului în care au dus campania, în special susținătorii lui Florin Cîțu, PNL a intrat pe trend descendent și astăzi am coborât sub 20% în sondajele de opinie. Este un semnal de alarmă și un îndemn pentru toți aceia care atacă președintele PNL de dimineața până seara numai pentru faptul că este candidat la funcția de președinte al PNL. Eu le cer să se potolească, să înceteze cu toate atacurile”, a spus Ludovic Orban.

Orban își depune candidatura, oficial, mâine seară

Ludovic Orban a precizat că își va depune candidatura pentru un nou mandat de președinte al PNL, joi, la 18.00, după ce a avut discuții prealabile cu Florin Cîțu. Inițial, Orban voia să facă acest demers miercuri, dar se suprapunea cu momentul în care voia și premierului, astfel că a decis ca unul să rămână pentru miercuri, celălalt pentru joi.

Cât privește depunerea candidaturii lui Florin Cîțu, acesta ar putea întâmpina probleme, deoarece la momentul intrării în cursă, în mod oficial, nu are „vechimea” necesară pentru o funcție înaltă în PNL, de 5 ani. „Nu trebuie făcută nicio hârtie. Derogarea nu stă într-o hârtie. Se face un vot în Biroul Permanent Național”, a explicat premierul, care a adăugat că este o interpretare a statutului. „Ieri mi-am depus adeziunea în termen. Sunt 5 ani de atunci. Cred că la 10 septembrie a fost depusă. Îmi voi depune candidatura, vom câștiga președinția PNL și vom merge mai departe. Nu este niciun impediment”, a precizat Florin Cîțu.   

Orban: „Orice face Florin Cîţu, bun sau rău, face bine PNL sau face rău PNL”

Articolul precedentMarea Britanie va avea un program de primire a 20.000 de refugiați afgani
Articolul următorDan Vîlceanu, validat pentru Ministerul Finanțelor