Într-un ultim mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a partidului, cei de la PSD dau dovadă de curiozitate, impulsionându-l atât pe președintele Klaus Iohannis, cât și pe liberalii de la guvernare să le răspundă la cinci întrebări incomode.

PSD: „5 întrebări pentru președintele Iohannis și PNL”

Cu toate că nu putem să nu remarcăm faptul că întrebările par mai mult retorice decât propriu-zise, cei de la PSD s-ar zice că ar aștepta și răspunsuri, cu toate că șansele să le primească sunt unele destul de mici, având în vedere slaba comunicare dintre cele două partide mari ale României.

1. În propunerea inițială a Comisiei Europene România ar fi primit 31 de miliarde de euro pentru politica de coeziune. Acum primim circa 26,8 miliarde. De ce a pierdut România 5 miliarde euro în timpul negocierilor?

2. România a acceptat să crească contribuția la bugetul UE cu 2 până la 5 miliarde euro. De ce?

3. România nu beneficiază de fonduri pentru regiunile mai puțin dezvoltate (Nord Est cu 39% din media UE şi Sud Vest cu 45% din media UE/PIB pe locuitor). Bulgaria primește 200 milioane euro pentru regiuni mai puțin dezvoltate, Cehia 1,55 miliarde euro pentru sporirea gradului de coeziune regională, Polonia 600 milioane euro pentru regiuni mai puțin dezvoltate, iar Portugalia 300 milioane euro pentru regiuni în tranziție. De ce România nu beneficiază de aceste alocări suplimentare?

4. În propunerea inițială a Comisiei România avea alocate 33 de miliarde pentru relansarea economică din care 2/3 erau granturi Acum primim 33,5 și doar #jumătate sunt granturi, iar pentru cele 16 miliarde care pot fi accesați în următorii ani trebuie să returnăm 12 miliarde.  De ce?

În 9 luni de zile Guvernul PNL nu a propus niciun proiect pentru atragerea fondurilor europene. Cum va reuși cu #ZEROPROIECTE să acceseze cele 70% dintre fonduri în următorii 2 ani?”, scriu cei de la PSD, pe Facebook.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentCu Nicolae Tivilichi, dat afară de la șefia Portului Constanța și un fost primar PD, condamnat penal, „Guvernanță corporativă” în Porturile de la Dunăre
Articolul următorContinuă lucrările la Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.