bani

Marcel Boloș, ministrul PNL de Finanţe, a făcut referire recent la o măsură pe care o are în vedere pentru combaterea evaziunii fiscale.

Acolo unde statul nu găsește pârghii, ideea ar fi să se implicii cetățenii. care să denunțe eventualele fapte de evaziune fiscală despre care au cunoștință. Nu gratis, ci pentru un procent din suma care va fi astfel recuperată.

Despre ideea în sine ministrul Boloș a făcut vorbire zilele acestea la Observator, acesta precizând că se ia în calcul ca cei care denunță ilegalitățile să primească un procent „din contravaloarea faptei de evaziune, pentru că e, până la urmă, e meritul persoanei care a constatat”.

Aparent, Boloș a luat în calcul ca românii să fie mai mult decât încântați de idee și să colaboreze, astfel încât se poate ajunge în situația ca mai multe persoane să sesizeze aceeași faptă, caz în care „ne putem gândi şi la un sistem de stimulare proporţională”.

Că va fi pusă în aplicare sau nu această idee, rămâne de văzut. Cert este că premierul PSD Marcel Ciolacu a precizat, citat de B1 TV, că măsura va fi discutată în „în interiorul Guvernului”, cu partenerii de coaliție.

Chiar dacă avem alte păreri decât ale noastre proprii, nu trebuie să îi transformăm pe cei cu alte păreri în dușmani ai poporului. Asta e treaba lui, să aibă păreri. Câteodată sunt bune, câteodată sunt rele. S-ar putea să se impună o astfel de măsură.

Decizia politică este la coaliție, la președintele Nicolae Ciucă și colegii dânsului și la mine, cu colegii mei. Să nu mai judecăm oamenii după propunerile pe care le au. Să îi judecăm după performanța guvernamentală, după ceea ce realizează, după cum funcționează și cât de eficient este statul român.

Am avut un stat anchilozat, care a intrat în niște clișee, trebuie să reușim să ieșim din aceste cercuri. Câteodată când dorești să ieși din aceste clișee ai și niște propuneri bune, dar și niște propuneri mai puțin bune”, a subliniat Ciolacu.

Articolul precedentRAJA: Cădere de tensiune la Stația de pompare și tratare Palas
Articolul următorPercheziții în continuarea „Zilei Z” din 2018: 46 de acțiuni operative, 199 de percheziții și 210 mandate de aducere