Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

În dimineața zilei de 22 noiembrie 2023, în jurul orei 09:00, Stația de Pompare și Tratare Palas a înregistrat multiple variații de tensiune, ceea ce a condus la lipsa alimentării cu energie electrică a pompelor din stație.

Această situație a determinat o scădere a presiunii apei potabile în mai multe zone

Prin urmare, în intervalul orar 09:00 – 12:00, în cartierele CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Brătianu, Km 4-5, Km 5, Poarta 6, Abator, Gara, Casa de Cultura, Compozitori, Inel I, Inel II, bd. 1 Mai și Depozite – Halta Traian, precum și în Zona Industrială, se furnizează apă potabilă cu presiune scăzută. Consumatorii de la etajele superioare ale blocurilor nu vor avea apă potabilă la robinete din cauza întreruperilor de tensiune.

Echipele RAJA de permanență din cadrul stației depun toate eforturile necesare pentru repornirea pompelor în condiții de siguranță

Totuși, intervențiile lor sunt condiționate de stabilizarea alimentării cu energie electrică. Dată fiind aria extinsă deservită și dimensiunile rețelei, pentru a restabili presiunea normală în sistem și pentru ca toți abonații să beneficieze din nou de apă la presiuni adecvate, este necesar un interval de aproximativ 2 ore.

Asigurăm toți abonații afectați că lucrătorii RAJA vor face tot posibilul pentru asigurarea continuității serviciului de alimentare cu apă la parametrii optimi, atâta timp cât nu vor mai exista fluctuații în alimentarea cu energie a stației”, a precizat Biroul de Comunicare al societății RAJA din Constanța.

Articolul precedentPremierul Ciolacu: „Am onorat promisiunea făcută românilor, de a elimina din PNRR plafonul de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile”
Articolul următorPropunere controversată: procent din suma recuperată de stat pentru persoanele care denunță evaziunea fiscală
Jurnalist full-time / Pesimist part-time