Premierul Marcel Ciolacu anunță un „triumf” în fața Comisiei Europene, ai cărei membri au fost în final de acord cu modificarea Planului Național de Redresare și Reziliență al României.

Referirea premierului PSD este făcută în ceea ce privește plafonul stabilit inițial pentru cheltuielile cu pensiile, în vreme ce Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene arată într-un comunicat de presă că a fost aprobată modificarea Planului Național de Redresare și Reziliență al României, în valoare de 28,5 miliarde de euro.

Într-o postare pe Facebook, Ciolacu arată că decizia Comisiei Europene „confirmă oficial că am onorat promisiunea făcută românilor, de a elimina din PNRR plafonul de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile”. Eliminare a plafonului care este strâns legată de anunțul MIPE.

Odată cu aprobarea modificării Planului Național de Redresare și Reziliență al României, scăpăm definitiv de coșmarul introdus cu cinism în document de USR, care ar fi dus la înghețarea punctului de pensie până în 2070.

Tocmai de aceea ne-am bătut să trecem prin Parlament noua lege a pensiilor, validată ca sustenabilă pe termen lung de experții Bancii Mondiale și ai Comisiei Europene, o lege care face dreptate pentru milioane de pensionari.

Înlăturăm, în acest fel, inechitățile dintre pensionarii care au contribuit și au muncit la fel și asigurăm garanția că veniturile pensionarilor vor putea crește și în viitor, corelate în mod legitim cu performanța economică a țării.

Acesta este unul dintre obiectivele mele esențiale în mandatul de premier: creșterea economică a României să ajungă în principal la românii care au cea mai mare nevoie de protejarea nivelului de trai!”, precizează Marcel Ciolacu.

Articolul precedentAngajații din Ministerul Muncii amenință la rândul lor cu greva
Articolul următorRAJA: Cădere de tensiune la Stația de pompare și tratare Palas