Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Sindicaliștii din Ministerul Muncii sunt deciși să își obțină anumite drepturi, soluția pentru aceasta fiind mișcările de protest.

Primul pas, greva de avertisment, care va avea loc astăzi, în intervalul orar 8:00 – 10:00, în semn de protest faţă de condiţiile actuale de muncă şi salariile pe care le consideră inechitabile.

În aceste momente, ne îndreptăm către voi cu apelul de a manifesta un simț înalt al responsabilității. Prin solidaritate și profesionalism, arătăm țarii că suntem nu doar angajați, ci oameni cu caracter. Refuzăm provocările răutăcioase și ne concentrăm pe respectul față de beneficiari. Prin unitatea noastră, conturăm un exemplu de forță și integritate”, anunță sindicaliștii.

Totodată, aceștia avertizează că următorul pas este greva generală, care va fi declanșată pe 27 noiembrie 2023, când „activitatea în toate instituţiile noastre va fi oprită pe termen nelimitat”.

Din păcate, modul în care clasa politică a înţeles să se raporteze la diferitele categorii sociale, măsurile adoptate, cât şi măsurile neasumate, atitudinea samavolnică, toate acestea au condus spre această decizie radicală – grevă. (…)

Membrii noştri au considerat că este necesar să recurgem la această formă de protest pentru a atrage atenţia asupra problemelor comunicate în nenumărate rânduri clasei politice şi rămase nerezolvate, clasă politică ce a ignorat şi ignoră în continuare realitatea expusă de noi”, se arată într-un comunicat al membrilor sindicatelor afiliate Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de condiţiile de muncă neoptimizate, deficitul de personal, instabilitatea locurilor de muncă, aplicaţiile informatice neoptimizate, salariile inechitabile, neplata orelor suplimentare, dar și de neactualizarea statutului inspector de muncă/ inspector social.

Articolul precedentPolițiști de frontieră din Calafat, anchetați pentru fapte de corupție
Articolul următorPremierul Ciolacu: „Am onorat promisiunea făcută românilor, de a elimina din PNRR plafonul de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile”