Foto: Radio Eco Natura
Foto: Radio Eco Natura

56 de avertismente au fost aplicate asociaţiilor de proprietari, pentru deşeuri amestecate în pubele de gunoi, la Oradea.

Colectarea selectivă reprezintă o principală etapă a reciclării, împreună cu separarea și procesarea unora dintre componentele deșeurilor.

Cu toate acestea, Oradea continuă să întâmpine dificultaţi în înţelegerea şi aprofundarea problemelor de mediu.

Mai multe asociaţii de proprietari din Oradea au fost amendate, deşi procesul de separare al deşeurilor este extrem de simplu și presupune doar disciplină, implicare și atenție

Primăria oraşului a precizat că au avut loc o serie de verificări în perioada 9-12 noiembrie. În cursul acestei săptămâni, Poliţia Locală a dat avertismente, pentru patru asociaţii de proprietari unde deşeurile erau amestecate.

Totuşi, raportat la alte perioade de timp, locuitorii oraşului au demonstrat că procesul de colectare selectivă se îmbunătăţeşte treptat.

Colectarea selectivă, educată prin amendă

Echipa de control formată din reprezentanţi ai Primăriei, ai Poliţiei Locale, ai Eco Bihor şi ai RER Vest, a constatat și îmbunătăţiri în colectarea separată a deşeurilor.

În a doua săptămână, procentul de deșeuri reciclabile conforme raportat la numărul de generatori verificați a fost de 71%, în săptămâna a treia acest procent a crescut la 98.90%. În cazul deșeului biodegradabil, procentul a crescut de la 50% în a doua săptămână la 64% în săptămâna a treia”, a precizat Adina Popa, director adjunct al Direcţiei Tehnice.

Cum separăm deșeurile

· Container albastru – hârtie și carton;
· Container galben – plastic și metal;
· Container verde – sticlă;
· Container negru – deșeu menajer.

Articolul precedentStelian Ion, despre „rotativa” PSD-PNL: „O mare ticăloșie”
Articolul următorIoana Mihăilă: „De 1 decembrie, Florin Cîțu le face cadou românilor valul 5 al pandemiei”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time