Stelian Ion (foto Observator)

Stelian Ion, fostul ministrul al Justiției, a afirmat că noua coaliție PSD-PNL-UDMR își va împărți banii publici în mod egal, „frățește”. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Stelian Ion (USR) a mai precizat că șeful statutului și-a dorit să ajungă alături de Partidul Social Democrat (PSD).

„Tot ce a făcut Iohannis în ultimele luni a fost să împingă PSD la guvernare și pentru asta i-a creat toate condițiile. S-a asigurat că are un premier obedient, a scos USR din Guvern, a descompus PNL”, a scris pe Facebook fostul ministru al Justiției.

Stelian Ion: „«Rotativa» e nășită de președintele Iohannis”

Mai mult, în continuarea mesajului său, Stelian Ion e convins că partidele din coaliție vor împărții banii în funcție de interesele lor, ignorând problemele adevărate ale românilor. Totodată, el e de părere că Iohannis va avea un  ministru al Justiției care „să-i pună în practică directivele fără să crâcnească”. „Cu ajutorul lui Iohannis, PSD va avea funcții de conducere nu doar în Guvern, ci și în Parlament. O mare ticăloșie!”, încheie Stelian Ion.

Luni, 22 noiembrie, președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă să formeze un nou guvern, după consultările cu partidele politice de la Palatul Cotroceni. Cu doar o zi în urmă, liderii partidelor de coaliție au căzut de comun acord ca partidul care nu va avea premierul va deține portofoliul Finanţelor, Transporturile şi Secretariatul General al Guvernului.

La negocierile de la Cotroceni, Uniunea Salvați România (USR) nu s-a prezentat. Dacian Cioloș, liderul USR, consideră că președintele României a devenit „nașul acestei monstruoase coaliții”. Mai mult, Cioloș consideră alianța PSD-PNL-UDMR ca fiind „noul FSN”.

Liderul AUR, George Simion, a precizat că la consultările de la Cotroceni, președintele „nu a scos mai mult de trei cuvinte”.  El a anunțat că AUR nu va gira un astfel de guvern PNL-PSD-UDMR. „Astăzi au avut loc nişte pseudo-consultări, preşedintele Klaus Iohannis nu a scos mai mult de trei cuvinte”, a spus Simion, potrivit News.ro.

Criza politică din România a început după ce Stelian Ion a fost demis de către Florin Cîțu la începutul lunii septembrie. USR a decis să se retragă din coaliția de guvernare și a votat moțiunea de cenzură propusă de PSD împotriva Guvernului Cîțu.

Klaus Iohannis: „Îl desemnez pe Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală”

Articolul precedentMai are PNL putere să reziste și la următoarele alegeri?
Articolul următorOradea: deşeuri amestecate în pubele de gunoi
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.