George Simion (captură video)

Se apropie mult anunțatul protest organizat de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), așa că aseară, co-președintele formațiunii a venit cu câteva lămuriri.

De altfel, tot George Simion a și fost cel care a anunțat pe Facebook la începutul lunii că partidul va organiza un „mega protest” pe 27 februarie, după modelul celor din Canada – cu camioane, tractoare și automobile, „pentru facturi, prețuri și dreptate”.

Într-o intervenție la România TV, Simion a explicat că cel mai probabil va fi o prezență uriașă, dat fiind că românii sunt nemulțumiți de ceea ce se întâmplă în țară. Însă co-președintele AUR, informat și vigilent permanent, a mărturisit că se așteaptă ca cineva să încerce să blocheze mișcarea pe care a inițiat-o.

Este foarte posibil să avem zeci de mii de oameni în stradă. (…) Să vină toată lumea să-și spună nemulțumirea. Avem semne că vin camioane din Maramureș, de la Suceava, să vedem cum le mai blochează. Noi dacă atacăm, ei contraaatacă”, a spus George Simion.

George Simon a mai detaliat aseară și cam ce dorințe are. În primul rând, o demisie, dând în acest sens un ultimatum: „Vrem să ne audă cererile. În primul rând, să îl dea jos pe Virgil Popescu, au termen până duminică. Trebuie dat jos Virgil Popescu, viitorul ministru să rezolve”. În același timp, acesta a arătat că are și sfaturi pentru oamenii care vor să îl vadă „live” pe 27 februarie și să participe la protest.

Să vină fiecare român și să stea cu factura în aer în fața Guvernului, că ei nu cred. Apoi mergem spre Cotroceni, pentru că tocmai am trecut de 1 milion de semnături pentru suspendarea președintelui. (…) Dacă nu le plac facturile, starea de alertă, prețul RCA, inflația, trebuie să iasă în stradă.

Trebuie oprită starea de alertă. Gata, s-a terminat cu nebunia, ce mai au de vândut? Vaccinurile le-am comandat, șpaga la antivirale s-a rezolvat, ce mai vor? Noi vrem un protest pașnic, așa cum au fost mereu când a organizat AUR”, a asigurat liderul AUR pentru sursa citată.

Totuși, Simion a scăpat din vedere ceea ce s-a întâmplat în decembrie, când AUR a chemat oamenii la proteste, situația a degenerat, iar formațiunea politică s-a spălat pe mâini de orice responsabilitate. La acel moment, în urma protestului neautorizat care a avut loc la Palatul Parlamentului au fost aplicate amenzi de peste 170.000 lei, fiind demarate cercetări în legătură cu săvârşirea mai multor infracţiuni – distrugere în cazul a patru autovehicule, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi violarea sediului profesional.

Articolul precedentIncendiu la o fabrică de mezeluri din Mizil. Pompierii au intervenit de urgență pentru stingerea flăcărilor
Articolul următorMamă pentru a opta oară. O tânără a atins un record național