Claudiu Târziu

Copreședintele AUR Claudiu Târziu a precizat că partidul din care face parte nu este organizatorul protestului de la Parlament, dar că ei au chemat oamenii la protest. Mai mult, el a mai spus că nu a știut că mai multe mașini au fost vandalizate de către protestatari.

„Dacă spuneţi că aşa s-a întâmplat, este un fapt absolut regretabil. Noi am îndemnat la un protest pașnic”, a declarat Târziu, relatează news.ro.

George Simion a anunțat că vor urma alte proteste

De asemenea, Târziu a mai precizat că organizatorul protestului din fața Parlamentului este societatea civilă ce vrea să lupte pentru libertate.

„Noi ne asumăm că am chemat oamenii la protest, oamenii care au venit din partea noastră ne-au ascultat. (…) Nu suntem organizatori, societatea civilă e. Noi am declarat în repetate lucruri, şi eu şi George Simion că vrem să vină români la protest, să îşi apere libertatea”, a afirmat Târziu. De asemenea, el a mai spus că personal a reușit să scoată o parte dintre protestatari din curtea Parlamentului.

Liderul AUR George Simion a declarat că cei care au vandalizat mașinile din curtea Parlamentului erau „instigatori.” Mai mult, deputatul AUR a anunțat că protestele vor continua și în zilele următoare. De asemenea, liderul alianței a mai spus că avocatul Dan Chitic va merge la toate sediile partidelor politice pentru a le cere să nu voteze introducerea certificatului verde.

Mai mult, George Simion a lăudat modul în care au acționat jandarmii.

„Vreau să felicit jandarmii pentru cum au acționat. Cred că cel care a dat cu spray e membru al unui serviciu secret. Avem mulți membri care s-au vaccinat, nu avem nicio problemă cu vaccinarea, ci cu vaccinarea obligatorie (…) Nu vrem să fie asumare pe certificat, vrem să vedem fiecare parlamentar în parte cum votează”, a declarat George Simion.

Reamintim că o parte dintre protestatari continuă manifestația la Guvern. Sute de oameni au protestat marți, la Palatul Parlamentului, atât la Senat, cât și la Camera Deputaților, la intrările oficiale.

La manifestație a participat și liderul AUR George Simion, care a transmis live pe Facebook protestul. De asemenea, mai multe mașini din curtea Parlamentului au fost vandalizate de protestatari. Cu toate acestea, jandarmii nu au folosit forța și a încercat să îi determine pe protestatari să iasă din curtea Palatului Parlamentului.

Dacian Cioloș, despre George Simion: „Este un pericol pentru România”

Articolul precedentDacian Cioloș, despre George Simion: „Este un pericol pentru România”
Articolul următorLucian Bode le-a cerut jandarmilor să nu folosească forța cu protestatarii
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.