Dacian Cioloș

Dacian Cioloș, liderul Uniunii Salvați România (USR), într-o postare pe pagina sa de Facebook, a precizat că George Simion reprezintă „un pericol pentru România.” Mai mult, fostul premier consideră că ceea ce s-a întâmplat astăzi în fața Parlamentului reprezintă „o nouă pată pe obrazul statului român.”

„Ceea ce au făcut simpatizanții AUR astăzi este o nouă pată pe obrazul statului român, cel care, prin instituțiile sale, ar fi trebuit să se asigure că un miting se poate desfășura în condiții civilizate și că nu degenerează în mod iresponsabil”, a mai scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Cioloș: „Aceste instituții sunt incapabile să ofere protecție cetățenilor”

De asemenea, liderul USR e de părere că instituțiile care ar trebui să ofere protecție și siguranță românilor au fost „capturate politic.”

„Știm de ani buni că sunt capturate politic și că ezitările de a pune justiția pe traseul ei normal au legătură tocmai cu această capturare a statului român. După 10 august, nu avem niciun vinovat pentru agresiunea asupra cetățenilor, după cum nu știm nici cine sunt vinovații de la Revoluția din 1989 sau de la mineriade și alte evenimente dramatice pentru care pare că nu va plăti nimeni niciodată”, e de părere Cioloș.

Totodată, liderul USR a mai precizat că Jandarmeria Română asistă „pasiv” cum George Simion și Diana Șoșoacă „provoacă și calcă în picioare statul român.” Ba mai mult, el e de părere că social-democrații, împreună cu liberalii „hrănesc cu bună știință excesele iresponsabile și periculoase ale unor marionete politice care se pregătesc să le ia locul și să arunce România în haos.”

„Faptul că acești politicieni populiști cresc de la o zi la alta este cauzat de iresponsabilitatea PNL și PSD, care cred că vor putea stăpâni curentul populist. Cele două partide fac tot ce le stă în putință pentru a stopa reforma pe care am început-o noi, de teama de a nu pierde puterea politică”, a concluzionat Dacian Cioloș.

Într-un comunicat oficial, partidul condus de Dacian Cioloș cere demisia ministrului de Interne, Lucian Bode, după ce protestatarii AUR au intrat în curtea Parlamentului.

Dan Barna, despre protestul din fața Parlamentului: „E o tensiune provocată de George Simion”

Articolul precedentElevii din Marea Britanie preferă să poarte haine mai vechi, evitând cumpărăturile inutile
Articolul următorClaudiu Târziu: „Noi ne asumăm că am chemat oamenii la protest”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.