Sursa foto: Dacia Medical Center

O femeie de 37 de ani a reușit să aducă pe lume opt copii, toți prin operații de cezariană, ultima intervenție chirurgicală fiind efectuată în județul Alba, la Spitalul Județean. Medicii i-au dat nota zece fetiței, iar mama se simte foarte bine.

Primii șapte copii i-a născut în Italia, unde a trăit mai mulți ani la rând, dar a decis să revină acasă în Războieni, Alba. Potrivit medicilor, prin efectuarea celei de-a opta operație de cezariană la aceeași pacientă s-a atins un record național.

Mai exact, la nivel mondial, numărul maxim de operații cezariene efectuate la aceeași pacientă se ridică la 10, iar în țara noastră sunt recomandate doar 3.

Operația a decurs fără complicații

Reprezentanții spitalului au declarat că sarcina a parcurs normal, iar operația de cezariană a durat aproape o oră, mai mult decât în mod obișnuit, dar a decurs bine. Pacienta a născut la 38 de săptămâni și 5 zile, după ce toate au decurs conform planului.

Medicul primar Cristian Țibea care a participat la operație a declarat că refacerea pacientei depinde foarte mult de organism și „de dorință”, afirmând că beneficiul și bucuria nașterii unui copil depășesc aproape orice risc.

„Va urma o consultație la 6-8 săptămâni, iar în funcție de ceea ce se va observa la ecografie, pacienta va primi indicații cu privire la o posibilă viitoare sarcină dacă se mai dorește. Noi înștiințăm pacientele cu privire la riscuri, dar decizia finală este a lor”, a spus medicul, potrivit Alba24.ro.

Femeia a adus pe lume primul copil când avea doar 21 de ani, iar al doilea copil s-a născut la timp relativ scurt. Aceasta a declarat, în ziua externării, că se simte foarte bine după operație.

Reamintim că cea mai tânără mamă din România care a adus pe lume un copil a fost o fetiță de 11 ani, elevă în clasa a IV-a, județul Tulcea. Țara noastră  ocupă locul 2 în Uniunea Europeană la numărul de mame adolescente, după Bulgaria. Conform UNICEF, în 2019 s-au înregistrat peste 16 mii de sarcini în rândul fetelor minore.

Judeţele cu cele mai multe mame minore din România sunt Mureş, Braşov, Dolj şi Iaşi.

Caz revoltător în Constanța. O fetiță de doi ani a fost filmată în timp ce era bătută de mama sa

Articolul precedentGeorge Simion promite un protest pașnic și dă un ultimatum
Articolul următorMarcel Ciolacu: „Avem nevoie de pace și de prosperitate, nu de război”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.