Marcel Ciolacu (PSD)

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat marți dimineață că decizia Rusiei, de a recunoaște independența regiunilor separatiste Donețk și Lugansk, va duce la o  consolidare mai puternică a Flancului Estic al Alianței Nord-Atlantice.

De asemenea, șeful social-democraților a mai precizat că Rusia se va confrunta cu sancțiuni senmificative, iar aliații vor interveni în cazul în care Ucraina va fi atacată.

Totodată, Ciolacu a reamintit faptul că țara noastră rămâne solidară cu Ucraina, românii fiind în siguranță „sub umbrela NATO.”

Policienii români au reacționat la deciziile lui Putin

„Partidul Social Democrat susține respectarea normelor internaționale, securitatea României și siguranța cetățenilor. Dar dincolo de asta, ne pasă de vecinii noștri și de regiunea noastră. Avem nevoie de pace și de prosperitate, nu de război”, a precizat Ciolacu.

De asemenea, președintele PSD a mai anunțat că România va sprijini refugiații dacă va fi cazul, precizând că țara noastră rămâne solidară cu deciziile majore „ale cluburilor din care face parte, UE și NATO.”

Și președintele PNL a postat un mesaj pe contul său de Twitter prin care critică deciziile Kremlinului, afirmând că este o încălcare flagrantă a legilor internaționale. „România susține suveranitatea și integritatea teritorială”, a scris Cîțu.

De altfel, președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a postat un mesaj pe o rețea de socializare prin care îl acuză pe Putin că are de gând să refacă URSS. „Dictatura sovietică a eșuat lamentabil și nu va reveni în Europa. Popoarele din estul Europei au ales libertatea”, a declarat Drulă.

Noul președinte al PMP, Eugen Tomac, a spus că Putin vrea să fie „un urmaș fidel a lui Stalin” și încearcă să desene „din nou harta Europei.”„Dacă de data acesta va fi lăsat din nou să deseneze harta Europei fără un răspuns pe măsura, ar fi complet greșit și de neiertat”, a scris europarlamentarul pe Facebook.

Reamintim că Putin a decis recunoașterea independenței regiunilor separatiste ucrainene Lugansk și Donețk. NATO și Statele Unite au reacționat dur, precizând că în următoarele zile vor sancționa aspru Rusia.

Președintle Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat că nu recunoaște independența celor două regiuni separatiste, anunțând că ele fac parte, în continuare, din Ucraina.

Marcel Ciolacu își laudă miniștrii: „Să mă ierte Dumnezeu, sunt mai performanţi miniştrii PSD, asta este! Nu trebuie să ne supărăm!”

Articolul precedentMamă pentru a opta oară. O tânără a atins un record național
Articolul următorMinistrul Energiei îi liniștește pe români. Conflictul din Ucraina nu va afecta aprovizionarea cu energie și gaze
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.