Orban a anunțat întârzierea aprobării bugetului pentru 2021

Consiliul Legislativ a dat, astăzi, „aviz favorabil cu observații și propuneri”. Guvernul va adopta forma finală a bugetului, iar marți acesta va ajunge în Parlament. Amendamentele PSD au ca sursă de finanțare contribuția României la Uniunea Europeană.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a afirmat că Guvernul va adopta luni seară, de la ora 19.00, formele finale ale legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru acest an, după ce au fost avizate de către Consiliul Legislativ, „cu observații și propuneri”. Cele două proiecte vor fi trimise, marți, în Parlamentul.

Bugetul de stat se stabilește la venituri în sumă de 173.749,3 milioane lei, iar la cheltuieli în sumă de 326.455,7 milioane lei credite de angajament și în sumă de 261.099,0 milioane lei credite bugetare, cu  un deficit de 87.349,7 milioane lei.

„În ceea ce priveşte legea bugetului de stat şi legea asigurărilor sociale, Guvernul se va întruni într-o şedinţă în cursul acestei seri pentru a adopta forma finală, după avizul Consiliul Legislativ. Se ştie că a venit abia în cursul zilei de astăzi avizul Consiliului Legislativ şi, procedural, chiar dacă nu există o modificare a legii bugetului de stat în urma avizului Consiliului Legislativ, trebuie practic adoptat bugetul în urma avizului Consiliului Legislativ. Cel mai probabil, legea bugetului de stat şi legea asigurărilor sociale de stat vor fi trimise în cursul zilei de mâine către Parlament, imediat ce vor ajunge la Parlament. Împreună cu doamna Anca Dragu, preşedintele Senatului, vom decide convocarea Birourilor permanente reunite pentru stabilirea calendarului de dezbatere a celor două legi extrem de importante pentru România”, a declarat Ludovic Orban, luni la Parlament.

PSD și amendamentele la proiectul de buget

Premierul Florin Cîțu a declarat că amendamentele depuse de către social democrați vor avea un impact de aproape 6% din PIB, iar sursa de finanțare reprezintă contribuția României la Uniunea Europeană.

„Am primit lista amendamentelor, cele care au fost făcute publice. Impactul bugetar este de aproape 6% din PIB, deci asta înseamnă să ajungem la un deficitul de 13% din PIB. M-am uitat la sursa de finanțare și vedem exact ce vrea să facă PSD cu România. Vrea să o scoată din Uniunea Europeană. Adică sursa de finanțare reprezintă contribuția României la Uniunea Europeană. La Ministerul Finanțelor, plătim contribuția la UE. De acolo vrea PSD să ia banii, să ne scoată din Uniunea Europeană”, spune Florin Cîțu.

Articolul precedentMahler, despre singurul pompier de la „Marius Nasta”, aflat în concediu de șase luni
Articolul următorPiedone: „Lăsați Capitala să se dezvolte! Nu o întoarceți cu 21 de ani în urmă!”